Hopp til hovedinnholdet

Er det mulig å bytte fra et lærersted til et annet, uten å søke gjennom Samordna opptak, når det gjelder samme type utdanning?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Til neste år begynner jeg på sykepleien. Jeg lurer på om man kan bytte skole under studiene, f.eks at man går førsteåret en plass og andreåret en annen plass, eller må man fullføre utdanninga på samme plassen der man begynte med utdanninga si? Etter studiene vil jeg jobbe i Finnmark. Vil det da være lurest av meg å studere i Nord-Norge, eller er det akkurat det samme? Har hørt at det vil være lettere for meg å få jobb i Finnmark dersom jeg har studert der også, enn om jeg skulle ha studert andre plasser.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

 

Det er generelt ikke slik at når du først har fått plass på et studium, at du uten å søke kan bytte over til et lignende studium. Du må generelt søke på nytt gjennom Samordna opptak, hvis du vil begynne på et nytt studium, og konkurrere med andre søkere på grunnlag av poengsummen din.

Ta eventuelt kontakt med det aktuelle studiestedet, for å høre om det finnes noen form for interne løsninger hos dem. Du finner kontaktinformasjonen til lærerstedene knyttet til Samordna opptak på følgende link:

www.samordnaopptak.no/info/kontakt/Kontakt-lerestedene/index.html

For informasjon i forhold til jobbmuligheter i tilknytning til hvor du studerer, må du også høre med lærerstedet.

 
Hilsen Samordna opptak i samarbeid med ung.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning