Hopp til hovedinnholdet

Hvor mye tilleggspoeng kan du få hvis du har tatt 30 studiepoeng?

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Jeg vil utdanne meg til psykolog. 6 årig profesjonsstudie. Men har bare 4.7 i snitt... tenker å ta et års utdanning å bli personlig trener. Da får jeg 30 studiepoeng for å gjennomføre den utdanningen. Jeg lurer på om de 30 studiepoengene vil gjøre det lettere for meg å komme inn på profesjonsstudie? Hørt at det er over 6 i snitt der.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

 

Det gis 2 tilleggspoeng i ordinær kvote for fullført 60 studiepoeng ved universitet eller høyskole. Fullført halvårig studium eller 30 studiepoeng gir 1 tilleggspoeng i ordinær kvote.

2 tilleggspoeng er maks selv om man har mer enn 60 studiepoeng eller har folkehøgskole og/eller militær-/siviltjeneste i tillegg. 

Les mer om tilleggspoeng her:

www.samordnaopptak.no/info/opptak/poengberegning/legge-til-poeng/tilleggspoeng/

Hvis du tar fag som til sammen gir deg 30 studiepoeng, kan du da forbedre poengsummen din med 1 poeng. Det vil si at hvis din poengsum fra før var 47 poeng, vil den da med tilleggspoenget bli 48 poeng. Du kan lese mer om poengberegning på følgende link:

www.samordnaopptak.no/info/opptak/poengberegning/index.html

Poenggrensen til et studium er ikke forhåndsbestemt, men avgjøres blant annet av hvor mange som søker studiet i forhold til antall studieplasser. Poenggrensene varierer derfor fra år til år, og kan bare leses som en indikasjon på hvor lett/vanskelig det er å komme inn på studiet. Her finner du tidligere års poenggrenser:

www.samordnaopptak.no/info/opptak/poenggrenser/index.html

Poenggrensen er den laveste poengsummen noen kom inn med i fjor etter det nasjonale suppleringsopptaket.

 

Hilsen Samordna opptak i samarbeid med ung.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning