Hopp til hovedinnholdet

Må jeg ta to programfag?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har "ikke vurdering" i prosjekt i fordypning fra vg2 medier og kommunikasjon på videregående. Jeg har karakter fra første halvår i faget men ikke noe i standpunkt, må jeg fortsatt ta opp 2 programfag for å gjøre opp for det? Jeg tenker å ta opp psykologi 1 og 2 isåfall. Hvordan går jeg fram for å forandre vitnemålet etter jeg er ferdig?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Faget Prosjekt til fordypning (PTF) er nå erstattet med ny læreplan, faget har skiftet navn til Yrkesfaglig fordypning (YFF). Timetallet er det samme som før, det er det som er viktigst for deg. Du finner den nye læreplanen her.

For å dekke timetallet i PTF/YFF fra vg2 kan privatister enten dokumentere 316 timer praksis i et relevant lærefag i Vg3, eller ta eksamen i et antall relevante fag med nasjonale læreplaner som samsvarer med totalt 253 årstimer.

Du har rett i at to programfag fra Studiespesialisering vil dekke inn faget (f.eks. Psykologi 1 og Psykologi 2). Ett programfag tilsvarer 140 årstimer.

Det hjelper ikke at du har halvårsvurdering i faget, med mindre du kan dokumentere timer som kan telle som en del av faget. Det er den skolen du var elev på som kan svare på konkrete spørsmål om det. Det er også den gamle skolen din som lager et vitnemål til deg når alle fag er bestått.

Lykke til!

Med vennlig hilsen 

Veiledningssenteret Follo, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva vil det si å være privatist?

skriver (colourbox.com)

Mangler du fag fra videregående skole, eller vil du forbedre karakterene kan du ta fag som privatist. Men hvordan gjør man det? Og har du krav på undervisning?

Les mer

Førstegangsvitnemål og ordinær kvote - for opptak på videre studier

Jente ligger på senga med pcen (colourbox.com)

Skal du snart søke høgskoler eller universitet? Er du usikker på hvordan du ligger an og hvilken kvote du vurderes i når du søker? Merk at i kvoten for førstegangsvitnemål er det ofte litt lavere poenggrenser for å komme inn enn i ordinær kvote.

Les mer

Samordna opptak - slik søker du studieplass

Samordna opptak

Samordna opptak hjelper deg å sende en samlet søknad til opptak ved universiteter og høgskoler. De har oversikt over viktige frister og dokumentasjon du må sende inn for å søke studieplass.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning