Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan studiepoeng påvirke poengsummen din når du søker gjennom Samordna opptak?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Blir studiepoengene fra en bachelor grad lagt til den totale studiepoengene som man søker seg inn med til et univsersitet? - Fordi jeg tror ikke jeg kommer meg inn på profesjonsstudiet i psykologi med førstegangsvitnemålet mitt. Kan jeg ta en bachelor grad som kan øke studiepoengene mine, og så søke meg inn på profesjonsstudiet? Evnt. kan jeg starte med ett år på en bachelor sanke studiepoengene det året, og så ta profesjonstudiet? Hvis jeg har 55 studiepoeng nå, vil en bachelor grad som gir 120 peng bli til sammen 175 poeng neste gang jeg søker meg inn på et universitet? Hilsen fortvilet jente, 18.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

 

Hvis du har tatt 175 studiepoeng, øker ikke dette poengsummen din når du søker med 175 poeng.

Det gis 2 tilleggspoeng i ordinær kvote for fullført 60 studiepoeng ved universitet eller høyskole. Fullført halvårig studium eller 30 studiepoeng gir 1 tilleggspoeng i ordinær kvote.

Dette er uavhengig om du har tatt fagene som en del av et bachelor program, årstudium eller som enkeltemner, og om du har tatt dette over flere år. Det som har noe å si er at du samlet har bestått fag som gir deg riktig mengde studiepoeng eller mer.

2 tilleggspoeng er maks selv om man har mer enn 60 studiepoeng eller har folkehøgskole og/eller militær-/siviltjeneste i tillegg.

Les mer om tilleggspoeng her:

www.samordnaopptak.no/info/opptak/poengberegning/legge-til-poeng/tilleggspoeng/Hilsen Samordna opptak i samarbeid med ung.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning