Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg bli en kommunikasjonsrådgiver?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg driver å ta Bachelorgrad i Medievitenskap for å bli kommunikasjonsrådgiver. Det jeg lurte på er hva annet kan jeg gjøre for å skaffe en slik stilling? Er det i tillegg mulig å bli en kommunikasjonsrådgiver i en idrettsorganisasjon?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt.

Det er mange kommunikasjonsrådgiverstillinger i Norge, dette er et yrke som har vokst veldig, og fortsatt kommer til å gjøre det. Både små og store bedrifter, interesseorganisasjoner og andre ser nå behovet for å ha kommunikasjonsrådgiver.

Du er på god vei med en bachelorgrad i medievitenskap. Det er litt ulike krav til hvilken bakgrunn du bør ha i de ulike stillingene. Noen ganger er bachelorgrad nok, andre krever at du har mastergrad. Så når du er ferdig med bachelorgraden er dette noe du kan vurdere - om du vil gå videre med studier eller ikke. 

Ellers er dette en bransje hvor det teller veldig positivt å ha ulike erfaringer ved siden av. Og her er det mange ting du kan gjøre. Mange kommunikasjonsrådgivere har startet sin egen blogg eller nettside, f.eks, for å få en øving i faget og for å vise frem hva man kan. Andre gode ting kan være å skaffe seg frivillig (eller betalt) erfaringer. På studiet er det ofte foreninger og organisasjoner som man kan melde seg opp i - ved siden av studentavis/tidsskrift kan det være en god erfaring å melde seg opp som f.eks Sosiale Medier-ansvarlig og få erfaring derfra. Også frivillige organiasjoner kan trenge hjelp til kommunikasjonsfaglige ting. 

Det er i hvert fall en veldig god ide å finne erfaringer ved siden av studiet - det er verdsatt i bransjen. Etterhvert vil det også kunne være relevant å komme i kontakt med miljøet - det finnes mange ulike fagdager og seminarer i bransjen som man kan melde seg på og delta i. Da vil man både få faglig påfyll og møte de menneskene som jobber med dette. 

Du er på god vei, og vårt råd er å fylle på med erfaringer etterhvert, og så vurdere senere om du vil studere videre eller ikke. Så lenge du har kunnskap og praktisk innsikt og erfaring i faget, er det mulig å få seg jobb som kommunikasjonsrådgiver. Men jo mer du har gjort og lært, jo bedre stiller du.

Veldig lykke til :)

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Les mer om yrker og utdanning som kan passe deg

Gutt søker på laptopen sin (colourbox.com)

Har du funnet drømmeyrket, men lurer på hvilken utdanning du trenger? På utdanning.no finner du alt du trenger av informasjon om utdanninger og yrker.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning