Hopp til hovedinnholdet

Jeg har ikke fått stipendet i fra Lånekassen etter omgjøring.

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei :-) Mottok i fjor lån og stipend fra statens lånekasse da jeg studerte lærerutdanningen ved høyskolen. Bodde ikke hjemme under denne perioden, og tjente ikke over inntektsgrensen. Tilsammen tok jeg lån/stipend på 75 000, og hvis jeg bestod skulle 30 000 bli omgjort til stipend. Da jeg bestod utdanningen og var ferdig ringte jeg lånekassen ettersom mine foreldre hadde mulighet til å betale tilbake lånet mitt som da kun var på 60 000. I lånekassen sa de at jeg kunne betale tilbake hele beløpet, også ville 40 000 bli overført tilbake som omgjøringslån. Men når jeg kontaktet lånekassa i ettertid fordi jeg kun fikk 10 000 på første innbetaling (som skulle vært 20 000) sa de at siden jeg hadde betalt tilbake hele summen kunne jeg ikke regne med å få tilbake 40 000. Har de lov til å kun betale meg 20 000 tilbake?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

I utgangspunktet så skal lån man får omgjort til stipend trekkes i fra gjelden først, og dersom det er stipend til overs så vil det tilbakebetales.

Det vil si at dersom foreldrene dine har innfridd mesteparten av lånet, men ikke alt, så vil ikke alt det som blir omgjort til stipend betales tilbake, kun det som overskrider den resterende gjelden din.

Vær også obs på at dersom du fikk lån og stipend for undervisningsåret 2015-2016, så har du ikke fått omgjøring for det du bestod i 2016 ennå.

Dersom du mener at du ikke har fått riktig beløp omgjort eller tilbakebetalt, så kan du sende inn en klage. Du finner mer opplysninger om klageretten din på Lånekassen sine hjemmesider.Vennlig hilsen

 

Lånekassen i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning