Hopp til hovedinnholdet

Utdannelse for å bli leder/administrerende direktør?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg vet at det er lenge til jeg må få jobb, men det er noe jeg tenker veldig mye på... Har lyst til å jobbe som leder/ administrerende direktør når jeg blir voksen. Hva slags utdannelse trenerer man da? Har lest at mange toppledere er siviløkonomer. Stemmer det? Betyr det at jeg må gå på siviløkonomstudiet? Ca hvor høy poengsum trenger man for å komme inn på f.eks. BI eller NHH? Takk.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei.

Det er mange utdannelser som kan forberede deg på å bli leder, administrerende direktør og lignende, men det viktigste er som regel lang fartstid i firmaet. Man må som regel regne med å bruke tid på å jobbe seg oppover.

Det er absolutt relevant å ta utdannelser innen økonomi, administrasjon og ledelse. Med en master i økonomi blir man siviløkonom. Da kan du først ta en bachelor (3 år) og deretter søke deg inn på en master (2 år), eller du kan søke deg rett inn på et fem-årig masterstudium.

Poengsummen varierer fra år til år og fra studiested til studiested, men du kan se de ulike poenggrensene her. Du kan også få hjelp til å regne ut dine poeng med karakterkalkulatoren

Men ofte kan det være minst like bra at du har en utdannelse som er relevant for jobben i firmaet. Er det for eksempel et IT-selskap, kan en utdannelse og karriere innen IT også gi deg høye stillinger. Det er likevel ikke dumt med litt økonomisk og administrativ forståelse i tillegg, men man kan lære seg en del gjennom arbeidslivet, med kurs eller kortere studier. 

Jeg vil anbefale deg å ta en prat med rådgiver på skolen. Da kan dere finne ut mer om dine utdanningsønsker og -muligheter.

Vennlig hilsen

UngInfo Oslo i samarbeid med ung.no

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Les mer om yrker og utdanning som kan passe deg

Gutt søker på laptopen sin (colourbox.com)

Har du funnet drømmeyrket, men lurer på hvilken utdanning du trenger? På utdanning.no finner du alt du trenger av informasjon om utdanninger og yrker.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning