Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg ta opp programfag som privatist? 

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg angrer ganske mye på linja jeg valgte å gå i vg1, og prøver å finne ut om det er mulig å bytte linje og dermed også skole til høsten. Når jeg søker på nettet og på ung.no står det at jeg mest sannsynlig må gå vg1 om igjen, men da jeg snakket med læreren min sa hun at jeg ikke trengte det, men at jeg må ta de fagene jeg mangler som privatist...Greia er at de fagene jeg mangler er programfagene...Kan man også ta programfag som privatist? Og enda en ting...Hvis jeg har erfaring i det som inngår i programfaget utenom skolen...Hjelper det på noen som helst måte eller må jeg fremdeles ha fagene på den vanlige måten? Klassen jeg vurderer å bytte til i vg2 har hatt de samme fagene som meg i vg1, så jeg mangler kun programfagene ettersom jeg har andre programfag på linja jeg går nå.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Det stemmer at det er ganske vanlig å ta Vg1 på nytt, men at det også kan være mulig å hoppe inn på Vg2 slik læreren din har fortalt deg. Slike ting er opp til hver enkelt skole, så det beste er at du tar det direkte med rådgiver eller administrasjonen på skolen.

Ellers er det fult mulig å ta programfag som privatist.

Det hjelper deg nok veldig hvis du allerede har god erfaring i det som inngår i programfaget, men du må etter all sannsynlighet ta faget likevel.

Hvis det er interessant, kan du høre med skolen din om det er mulighet om du kan være med i undervisningstimene deres. Kontakt gjerne også skolen din om relevante pensumbøker til privatisteksamen.

Håper svaret var til hjelp!

Håper dette svaret var til hjelp. Lykke til!

 

Vennlig hilsen

UngInfo Oslo i samarbeid med ung.no

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Privatist - hvordan lære pensum før eksamen?

Gutt på biblioteket (www.colourbox.com)

Som privatist har du ikke krav på undervisning i faget. Likevel finnes det flere privatskoler du kan betale for undervisning, eller du kan velge å lese selv. Her får du tipsene.

Les mer

Hva vil det si å være privatist?

skriver (colourbox.com)

Mangler du fag fra videregående skole, eller vil du forbedre karakterene kan du ta fag som privatist. Men hvordan gjør man det? Og har du krav på undervisning?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning