Hopp til hovedinnholdet

Hvordan blir jeg lektor med master og ppu?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei (igjen) jeg har nettopp fått et svar og dette førte til et nytt spørsmål. Jeg ønsker altså å bli lektor i norsk og historie og filosofi ved å først ta master og deretter PPU. Men hvordan tar jeg master i flere fag? Gjør man dette samtidig, eller hva er vanlig å gjøre? Tusen takk for svar:)) Jeg går på ssø i vg2 hvis du lurer

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt!

Det du beskriver er en litt uvanlig måte å gjøre det på. Det er rett og slett vanskelig å ta flere mastere på en gang. Hver master er et fulltidsstudium, hvor du ikke får tid til så mye ved siden av. 

Men du trenger heldigvis ikke en full master i alle de fagene du skal undervise i. Det holder med 60 studiepoeng, altså tilsvarende ett år (to semestre) på universitetet. Hvis du tar f.eks master i historie, er det lagt opp sånn at man kan bruke en del av studiepoengene i graden til frie emner/fag. Da er det en mulighet til å bruke de poenge på å ta ett fag som du vil undervise i. Hvis du vil undervise i alle tre, kan det hende du må belage deg på å ta ett år ekstra etter mastergraden din.

Ellers er jo lektorprogrammene lagt opp nettopp for de som vet at de vil bli lærer, slik at de får nødvendig undervisning med ppu-fag, i tillegg til å kunne fordype seg i de fagene de vil velge.

Lykke til med planene dine, og bare spør igjen. 

Ta også kontakt med universitetet du kunne tenke deg å studere på - de kan også svare på dette.

 :)

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vil du bli lærer?

Lære foran en klasse (colourbox.com)

Det vil alltid være behov for engasjerte og gode lærere. Lærere kan jobbe i både barneskolen, ungdomsskolen, videregående skole, voksenopplæringen, samt andre steder i samfunnet der det undervises eller drives opplæring.

Les mer

Hvem kan du snakke med om videregående skole?

Elev rekker opp hånda (colourbox.com)

Her finner du en oversikt over hvem du må snakke med for å få svar på spørsmål om eksamen, karakterer, inntak på vgs, vitnemål, omvalg eller utveksling, men også læreplass og ungdomsrett.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning