Hopp til hovedinnholdet

Hvordan studere arkitekt i England?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Jeg har veldig lyst til å studere til å bli arkitekt i England, da helst nær London. Jeg lurer på hvilke universiteter som jeg kan søke på og hvilke krav de stiller. Jeg tok kun 1T matte på Vg1 første året pga graviditet. Nå skal jeg gå alle 3 årene på KDA (kunst, design og arkitektur). Jeg har kun P matte pga de har ikke T matte på skolen jeg går på, noe som jeg ikke ble informert om før jeg begynte. Jeg tar spansk 2 som fremmedspråk og ligger på 5-6 i de andre fagene. Vil P matte gjøre at jeg ikke kommer inn på skole? Ville det vært bedre å tatt matte hos privatist? Siden jeg har barn, vil det være viktig for meg at det er barnehage/barneskole i nærheten av der jeg studerer i tillegg til tilgang til kollektivtransport. Er det noe som jeg bør gjøre ellers på fritiden for å se bedre ut på søknaden? Har dere noen eksempler på dette?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei.

Så spennende at du tenker på å bli arkitekt i England.

Opptakskravene varierer, men alle lærestedene krever generell studiekompetanse hos norske søkere. Ved mange skoler må du legge frem en portefølje med arbeid og stille til intervju. Andre læresteder krever kun portefølje eller intervju. Noen krever ingen av delene. Det kan også stilles krav om fordypning i matematikk.

På ANSAs nettsider finner du mye nyttig informasjon om å studere til arkitekt i Storbritannia, som hvilke skoler du kan/bør søke, hvordan du gjør det og lignende. 

ANSA gir gratis og nøytral hjelp til nordmenn som ønsker å studere i utlandet, så jeg vil anbefale deg å ta kontakt med dem. De kan svare på veldig mye rundt dette. De har også skrevet generelt om å studere arkitekt utenlands og å studere i Storbritannia.

Dessverre vet jeg ikke hva som vil hjelpe på en søknad til et arkitektstudie, men det vet kanskje ANSA, de aktuelle skolene, Arkitektenes fagforbund eller Norske arkitekters landsforbund. Rådgiver på skolen kan nok også være til hjelp!

Lykke til! 

Vennlig hilsen

UngInfo Oslo i samarbeid med ung.no

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

10 steg til utdanning i utlandet

Gutt jobber på skolen (colourbox.com)

Drømmer du om å studere i utlandet? ANSA har hjulpet norske studenter med å realisere denne drømmen i 60 år – her gir de deg sine ti beste tips!

Les mer

Hva vil det si å være privatist?

skriver (colourbox.com)

Mangler du fag fra videregående skole, eller vil du forbedre karakterene kan du ta fag som privatist. Men hvordan gjør man det? Og har du krav på undervisning?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning