Hopp til hovedinnholdet

Kan en sosionom jobbe på somatiske sykehus/avdelinger? 

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg skal antageligvis begynne å studere til høsten, så jeg har noen spørsmål jeg lurer på. Jeg har alltid hatt en drøm om å jobbe på et sykehus, da jeg har vært inn og ut av sykehus på somatisk siden jeg ble født. Drømmen har vært å bli sykepleier, men siden helsen min ikke strekker til, tror jeg dette blir et tøft yrke (fysisk tungt). Derfor har jeg vurdert sosialt arbeid for å bli sosionom, da jeg synes dette er et yrke som er ganske interessant og givende. Men det jeg lurer på er om kan man jobbe som sosionom på et sykehus? Jeg mener ikke på psykiatrisk, for det vet jeg man kan, men på somatisk. Snakke med pasienter og pårørende som er i en vanskelig livssituasjon? Besøke pasienter på avdelingen de ligger? Hjemmebesøk? Eller er det bare kreftsykepleiere som kan jobbe med det? Jeg ønsker ikke å jobbe i psykiatrien, da jeg har vært i behandling selv pga traumatiske opplevelser, og det er en trigger for meg. PS: Har lest mye på utdanning.no. Tusen takk for svar på forhånd.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, 

og takk for ditt spørsmål. Så spennende du vurderer sosionomyrket

Ja, sosionomer kan jobbe på sykehus. Det varierer fra sykehus hvordan sosionomene jobber og er fordelt: noen sykehus har egen sosionomavdeling, mens andre har sosionomene fordelt på psykiatriske- og somatiske avdelinger. 

Sykehussosionomen jobber med mye forskjellig. Det er sosionomen sin oppgave å informere, veilede og gi råd i praktiske og personlig problemer som helseendring kan føre med seg. Som sosionom er du som skal gi informasjon om trygderettigheter, støtteordninger, offentlige og private hjelpeinstanser, og være en slags "mellommann" mellom pasienten og hjelpeapparatet.

Sosionomene følger også opp pasienter i de mellommenneskelig problemene ved de psykiske og følelsesmessige reaksjoner ved f.eks. alvorlig sykdom, svekkede sosiale nettverk og andre endringer i livssituasjoner. Jeg anbefaler deg og lese denne artikkelen som forteller mer om sosionomens rolle på sykehus. 

Håper dette svaret var til hjelp. Lykke til!

 

Vennlig hilsen

UngInfo Oslo i samarbeid med ung.no

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan velger du riktig utdanning?

Skilt med forskjellige yrker

Når man skal velge utdanning har man ofte mange tanker. Her er rådene om hva du bør tenke på FØR du velger utdanning.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning