Hopp til hovedinnholdet

Hvor finner jeg snittet for å studere psykologi?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei, Siste året begynte jeg på videregående, jeg går i vgs1. Jeg tenkte å studere psykologi etter jeg er ferdig med videregående i 5 år for en mastersgrad. Men det kom en spørsmål over meg som jeg er usikkert på, en spørsmål som jeg kan ikke finne svaret på. Spørsmålet er, hvilken karakter krav (circka) er det for å komme på psykologi studier. Jeg vett at det er annerledes hvert år og det kommer på hvem som søker men jeg trenger en gjennomsnittlig karakter, eller en sted hvor jeg kan se de minste karakter gjennomsnittene som kom inn i år eller forrige. Takk.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Hvis du går inn på utdanning.no på denne siden finner du oversikt over hvor du kan studere psykologi i Norge. På høyresiden av kolonnen, ligger inntaksgrensen fra i fjor. Denne vil variere fra år til år, men vil gi et inntrykk av hva snittet ligger på. 

Det er en forskjell på å studere psykologi profesjonsstudiet og psykologi som fag, ikke profesjon. Profesjonsstudiet er et 6-årig løp, og er det du må studere hvis du vil bli psykolog med pasienter. Hvis du studerer psykologi som fag, ikke profesjon, kan du ikke bli psykolog - men du kan jobbe med psykologi f.eks i arbeidslivet, i store organisasjoner, etc. Les mer på utdanning.no hvis du vil vite mer om forskjellen på dette.

Hilsen utdannings- og jobbrådgiveren, i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vil du bli psykolog?

Bli psykolog? (colourbox.com)

Mange drømmer om å bli psykolog og jobbe med mennesker. Men for å komme inn må du jobbe hardt.

Les mer

Hvor gode karakterer må du ha for å komme inn?

Laptop med siden til utdanning.no åpen (foto: ung.no)

Er du usikker på hvor mange poeng du må ha for å søke videregående skole eller høyere utdanning? Denne artikkelen viser hvordan du kan regne det ut selv.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning