Hopp til hovedinnholdet

Jeg går i videregående skole og lurer på om læreren har rett til å gi meg fravær for hele timen (60 minutters) hvis jeg kommer nøyaktig til timen som vanlig men velger uten tillatelse å forlate timen 5-10 minutter før timen egentlig er ferdig? Eller har læreren kun rett å gi meg anmerkning for dårlig hensyn til undervisningen?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg går i videregående skole og lurer på om læreren har rett til å gi meg fravær for hele timen (60 minutters) hvis jeg kommer nøyaktig til timen som vanlig men velger uten tillatelse å forlate timen 5-10 minutter før timen egentlig er ferdig? Eller har læreren kun rett å gi meg anmerkning for dårlig hensyn til undervisningen?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for din henvendelse!

Det er dumt å gå ifra timen før den er ferdig uten tillatelse. Hvis det var nødvendig å gå ifra timen før den var ferdig burde du ha spurt læreren din om dette.

I ytterste konsevens kan læreren din velge å gi deg anmerkning for begge forhold du nevner i spørsmålet. Skjønn og skolens ordensreglement vil være med på å avgjøre dette. Hva er vanskelig praksis ved skolen? Hvor alvorlig ser læreren på det du har gjort? Finnes det gode argumenter for at læreren ikke skal gi deg anmerkning?

Hvis du er missfornøyd med utfallet av det læreren velger å gjøre, kan du snakke med læreren  om saken, kanskje dere kan finne en løsning.

Lykke til, håper du finner en løsning!

Hilsen
Elev -og lærlingombudet i Oppland, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning