Hopp til hovedinnholdet

Jeg er døv på mitt ene øre og jeg får veldig dårlig karakter i musikk. Jeg har lyst til å spørre om å få fritak i musikk, men jeg klarer ikke å finne noe informasjon om det. Kan jeg være så snill å få hjelp.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er døv på mitt ene øre og jeg får veldig dårlig karakter i musikk. Jeg får dårlig karakter på prøver der man skal høre om det er dur eller mol og sånt. Jeg har øvd masse på alle prøvene, men det blir ikke noe bedre karkter. Jeg har lyst til å spørre om å få fritak i musikk, men jeg klarer ikke å finne noe informasjon om det. Kan jeg vær så snill å få hjelp. MVH meg

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for din henvendelse!
Skjønner at det kan være vanskelig ja.
Vil anbefale deg at du snakker med enten læreren din i musikk eller kontaktlæreren din. Vet de at du er døv på det ene øret? Det er viktig at de er informert om det. Hvis de vet om det kan det tilrettelegges for deg i fag, spesielt i musikk. Det er ikke sikkert det er nødvendig med fritak i musikk, det kan hende det holder med tilpasninger.

Hvis det er behov for noen helt spesielle tilpasninger er det PP tjenesten som må gjøre en vurdering på om du trenger spesialundervisning, om fritak eller annet er det riktige.

"Elever med individuell opplæringsplan kan ha rett til fritak. I ungdomsskolen avgjør foreldrene om elever med individuell opplæringsplan skal få karakter eller ikke." Du bør involvere foreldre i denne saken, da de må være med å treffe rett beslutning.

Jeg vil råde deg til å snakke med læreren din først, så kanskje dere sammen kan finne en løsning. Musikkfaget er mye mer enn å høre forskjell på dur og moll - kanskje er det andre ting du får helt bra til.

Legger ved en artikel som kan være aktuell.

Lykke til - dette finner dere ut av :)

Hilsen
Elev -og lærlingombudet i Oppland, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Reglene for fritak fra fag og vurdering

bokstaver (colourbox.com)

Lurer du på om du kan slippe sidemål, eller har du plager som gjør det vanskelig å delta i gymtimene? Her finner du reglene for fritak på videregående.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning