Hopp til hovedinnholdet

Vi skal på klassetur. Har dere noen gode tips til enkle jobber?

Jente 13 år
 

Spørsmål

hei! :-) jeg går i 8. klasse og vi skal på klassetur i 10., men for at vi skal vi skal får råd til det må hver elev tjene 250kr hver måned fram til klasseturen. Det er litt vanskelig å tjene penger når man er 13, for ingen vil ansette noen under 18. Den eneste "jobben" jeg vet om er postbud, men vi er ofte borte i helgene så det passer ikke helt. Jeg prøvde å lete på finn.no, men alle på jobbene der måtte man enten ha en bil, eller være en snekker. Lurte bare på om du har noen tips for enkle jobber som ikke vil gå i veien for skole, eller fritidsaktiviteter. Tusen takk!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, takk for ditt spørsmål!

Dette synes jeg du skal ta opp i klassen din. Det er nok mange som sliter med det samme som deg, og det er viktig at skolen har en god plan for hvordan dere skal klare å samle inn pengene.

Det er ganske vanlig å ha felles prosjekter som kakesalg, loddsalg, basar og annet.

Skolen har lov til å invitere dere på dugnad for å samle inn til klassetur, men dette er frivillig. Det vil si at de familiene som ikke har anledning skal kunne takke nei. Eleven skal likevel få bli med på tur. Har dere spørsmål om dette kan dere kontakte elevombudet i fylket ditt.

Tips til enkle jobber kan være å hjelpe naboer og andre bekjente med ulike små oppdrag. For eksempel å gå på butikken, vaske, passe dyr, måke snø eller hjelpe til i hagen. Det kan være en god idé å henge opp lapper i nærmiljøet og på butikken. Det viktigste er å fortelle alle at du er på utkikk etter jobb.

Du kan også lese artiklene under svaret.

Håper dette svaret var til hjelp. Lykke til!

 

Vennlig hilsen

UngInfo Oslo i samarbeid med ung.no

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Tjen penger på småjobber

Småjobber (colourbox.com)

Er du for ung til å ha en fast jobb? Eller tar det for mye tid? Her er en oversikt over ulike småjobber du kan tjene penger på.
Av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Elev- og lærlingombudene - spørsmål og svar om dine rettigheter

Mann holder opp skilt med

Ombudene skal passe på at du som er elev eller lærling i videregående opplæring får de rettighetene du har krav på. Vi har samlet noen eksempler problemer du kan oppleve på skolen - og som ombudene kan hjelpe med.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning