Hopp til hovedinnholdet

Er studiespesialiserende vanskelig? 

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg bare lurte på noen ting; - er det mye lekser og vanskelige når du går studiespesialisering(språk, samfunnsfag, økonomi) ? - er det høye krav til fagene de har? - hva er snittet hvis du skal komme inn 2. og 3. året? - er det krevende å gå der? Tusen takk for svar!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Mange opplever at det blir ganske mye vanskeligere på videregående ja. Studiespesialiserende er nok en av de vanskeligste linjene man kan velge, likevel er det forskjellige fag man kan velge innenfor studiespesialiserende igjen. Man kan f.eks. velge enklere matte og enklere fag. Språk, samfunnsfag og økonomi som du snakker om er vanskelige fag som man må jobbe med, men dette behøver jo ikke å være noen hindring.

Jeg vet ikke hva snittet er for å komme inn 2. og 3. året dette variere fra skole til skole og er noe du kan spørre den aktuelle skolen om. Uansett må de gjennomføre 1. klasse først uansett. 

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er generell studiekompetanse?

Generell studiekompetanse

Har du planer om å studere ved høgskole eller universitet? Generell studiekompetanse er din inngangsbillett til høyere utdanning.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning