Hopp til hovedinnholdet

Hvor lenge konkurrerer man i førstegangsvitnemålskvoten?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hvis man går vanlig 3 år på vgs og får førstegangsvitnemål når man er ferdig. Også etter vgs vil jeg ta 1 friår (til å jobbe), og etter det året begynne på utdanningen (uiO). Jeg går fra vgs når jeg er 19 år. Da er jeg kanskje 20 i det ene året jeg jobber. Også blir jeg 21 år det året jeg skal begynne å studere igjen, etter det 1 år med jobb altså. Beholder jeg da førstegangsvitnemål?? Siden man må komme seg i utdanning før man fyller 21 for å søke med førstegangsvitnemål. Eller må jeg da søke med ordinær kvote?? Eller er jeg 20 år når jeg søker utdanning 1 år etter vgs??

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så lenge du ikke fyller mer enn 21 år i søknadsåret, og har et førstegangsvitnemål som kvalifiserer deg til studiene du søker, kan du fortsatt konkurrere i førstegangsvitnemålskvoten.

Når man er i førstegangsvitnemålskvoten, blir man i tillegg automatisk poengberegnet i ordinær kvote samtidig, og du vil da havne i den kvoten du kommer best ut i. I førstegangskvoten vil du ikke få med eventuelle tilleggspoeng, nye fag du har tatt etter videregående, eller fag som du har forbedret. Det får du kun uttelling for i ordinær kvote.

Hilsen Samordna opptak i samarbeid med ung.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning