Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg dra på utveksling i vg3?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg går i første klasse på "PRE-IB", ettersom at jeg skal ta IB i vg2 og vg3. Jeg har veldig lyst til å ha et utvekslingsår i utlandet, helst England. Jeg vil ta utvekslingsåret i tredje klasse, fordi jeg ikke ønsker å være England om jeg finner ut at jeg ikke ønsker å ta IB likevel. Så jeg har to spørsmål: 1) Kan jeg få stipend fra Lånekassa for å dra på utveksling i vg3 istedenfor vg2? 2) Hvilke utvekslingsprogram tilbyr IB-skoler?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt! Så spennende planer du her.

Her burde du snakke med rådgiver på skolen din snarest mulig. Alt som har med utveksling å gjøre må godkjennes av skolen du skal gå på. Du skriver ikke om du skal gå IB der du går nå eller på en annen skole. Hvis du skal begynne på en annen skole, bør du kontakte rådgiver der og spørre hvilke utvekslingsmuligheter det er.

Lånekassen gir i hovedsak bare støtte til utveksling i vg2, men det kan gjøres unntak i noen tilfeller. Du kan lese mer om dette på Lånekassen sine hjemmesider.

IB er et internasjonalt program som tilbys i mange land, så det er mulig å dra på utveksling på vg2 hvis utvekslingen blir forhåndsgodkjent. Om det går en på Vg3 kommer an på den aktuelle skolen din, i tillegg til Lånekassen. Så du burde ta kontakt med den aktuelle IB-skolen direkte for å spørre hvordan de stiller seg til utveksling på IB, og om VG3 kan være en mulighet.

Beklager at vi ikke kan gi deg et annet svar enn dette, men du må altså ta det direkte med skolen din :)

Vi legger ved et par relevante artikler. Lykke til!

 

Vennlig hilsen

 

Lånekassen i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vg2 som utvekslingselev? Les dette!

utveksling fly (colourbox.com)

Her får du tips til planleggingen og oversikt over godkjente utvekslingsorganisasjoner.

Les mer

VGS: Her er utdanningsprogrammene du kan velge mellom

Søk Vigo.no

Vil du utdanne deg ferdig til et yrke på videregående, eller tenker du å studere videre? Les om alle utdanningsprogrammene du kan velge på videregående her.

Les mer

Hvem kan du snakke med om videregående skole?

Elev rekker opp hånda (colourbox.com)

Her finner du en oversikt over hvem du må snakke med for å få svar på spørsmål om eksamen, karakterer, inntak på vgs, vitnemål, omvalg eller utveksling, men også læreplass og ungdomsrett.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning