Hopp til hovedinnholdet

Kan du reservere en studieplass, og allikevel søke på andre studium?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg går siste året på videregående nå og skal i militæret neste år. Jeg lurte på to ting. Jeg er ikke helt sikker på hvilket studie jeg skal velge, og lurte på; hvis jeg kommer inn på et studie, og holder det av, kan jeg søke neste år igjen, og se om jeg kommer inn på et annet, imens jeg holder av det første? Det andre spørsmålet; etter militæret, kan man søke med både førstegangsvitnemål og ordinær kvote, eller må du søke med en av dem? Takk for svar på forhånd :)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Det er mulig å få reservert studieplassen sin, og allikevel søke på andre studier det påfølgende året. Du kan lese om rutinene og mulighetene knyttet til dette på følgende link:

www.samordnaopptak.no/info/soke/reservasjon-av-studieplass/index.html

Så lenge du ikke fyller mer enn 21 år søknadsåret, og har et førstegangsvitnemål som kvalifiserer deg til studiene du søker, kan du fortsatt konkurrere i førstegangsvitnemålskvoten. Når man er i førstegangsvitnemålskvoten blir man i tillegg automatisk poengberegnet i ordinær kvote samtidig, og du vil da havne i den kvoten du kommer best ut i. I førstegangskvoten vil du ikke få med eventuelle tilleggspoeng, nye fag du har tatt etter videregående eller fag som du har forbedret. Det får du kun uttelling for i ordinær kvote.

 

Hilsen Samordna opptak i samarbeid med ung.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning