Hopp til hovedinnholdet

Hvilke fag trenger jeg for å få vitnemål?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har fullført vgs, men har et par fag som må tas før jeg kan få vitnemål. Lurer litt på hva som må til for å få vitnemål når jeg har; - Bestått alle fellesfag (matte, norsk, engelsk, historie, religion, gym, naturfag) - Har hatt spansk i 3 år å bestått. - har samfunnsøkonomi 1 og 2 (samfunssøkonomi 2 er privaristeksamen) bestått. - informasjonsteknologi bestått. - økonomistyring hvor faget er bestått, strøyk på eksamen som jeg ble trekt opp i på 2 året... - og entreprenørskap (privatisteksamen) bestått! å kan jeg stryke eksamen fra økonomistyring fra vitnemålet? Vil helst ikke ha det stående på et eventuelt vitnemål.. Jeg vet at jeg må følge opp entreprenørskap eller økonomistyring, men må jeg ha flere programfag for å eventuelt fjerne eksamenskarakteren fra økonomistyringseksamen?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt!

Her må du nok kontakte administrasjonen på den tidligere skolen din! Det er skolen din som skal godkjenne fagsammensetningen din til et vitnemål, så det er uansett de du må snakke med om hva du trenger. 

Du kan lese på Samordna Opptak om forbedringer og bytte av fag. Men du må altså snakke med skolen din for å se at timetallene og sammensetning blir korrekt. Vi kan dessverre ikke svare vi :)

Lykke til!

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvem kan du snakke med om videregående skole?

Elev rekker opp hånda (colourbox.com)

Her finner du en oversikt over hvem du må snakke med for å få svar på spørsmål om eksamen, karakterer, inntak på vgs, vitnemål, omvalg eller utveksling, men også læreplass og ungdomsrett.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning