Hopp til hovedinnholdet

Jeg er over fraværsgrensa i tre fag. Dersom jeg ikke får vurdering første halvår vil jeg kunne få standpunktkarakter i andre halvår?

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Hei, er en gutt på 18 som overskrider fraværsgrensa i flere fag til første halvår. Vanskelig å finne svar her som gjør at jeg er helt sikker. Situasjonen min er at jeg har over 10% fravær i 3 fag til første halvår, men totalt sett har jeg IKKE 10% for hele skoleåret (både første og andre semester). Har dette noe å si? Er det slik at dersom jeg ikke får vurdering i første halvår vil jeg ikke få standpunkt i andre halvår, og dermed ikke vitnemål?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for din henvendelse!


Det raske svaret på dette er, ja du kan få standpunktarakter, selv om du ikke fikk halvårsvurdering. Du finner mer om dette på udir.no sin hjemmeside

Dette betyr at du må jobbe hardt i det halvåret som nå kommer. Både slik at du får minst mulig fravær og for at lærerene skal få best mulig vurderingssituasjoner for deg. Husk også dokumentasjon på fraværet ditt.

Skolen skal også gi deg beskjed hvis du nærmer deg 10 % grensa for fravær.

Lykke til med andre halvår, dette klarer du!

Hilsen
Elev -og lærlingombudet i Oppland, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Reglene for fravær på videregående skole

Skøyenåsen skole (ung.no)

Hvis du er borte i mer enn 10 prosent av timene i et fag, får du i utgangspunkt ikke halvårsvurdering med karakter eller standpunktkarakter i faget.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning