Hopp til hovedinnholdet

Hvilke arbeidsoppgaver har man på SFO?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei jeg lurer egentlig på hvordan hverdagen til en som jobber på sfo ser ut. Altså da hva man gjør i løpet av en dag.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt! Skjønner godt at du lurer.

Det kan variere litt fra SFO til SFO. Men jeg som svarer deg jobbet selv på SFO i mange år, så jeg kan fortelle deg litt om hva som er vanlig.

En vanlig arbeidsdag starter når skolen slutter, gjerne kl 12 eller kl 13. Da går en fra SFO inn i hver klasse og henter elevene og gir noen kjappe beskjeder. Etter at elevene har lagt fra seg tingene på SFO, er det for eksempel fritid i skolegården frem til lunsj. Da vil din oppgave være å gå rundt i skolegården, hilse på barna, bli med å spille fotball, ordne opp i noen som krangler. Alt i alt snakke med dem, leke med dem og være en trygg og hyggelig voksen.

Det kan være litt forskjeller som sagt, men på noen SFO-er så er det en voksen eller to inne og spiser med barna i klasserommet deres. Da er din jobb å holde og orden og ro, og f.eks lese opp fra en bok mens de spiser.

Mange SFO-er har ulike aktiviteter og tilbud. Kanskje er det gitarkurs, eller gym, eller tegning, form og farge, eller den slags. Da er det din jobb å finne frem ting, kanskje lede kurset, sørge for at alle har det bra. Av og til drar man på turer eller utflukter. Det er som sagt litt forskjell på hva de ulike SFO-ene gjør, men det er som regel mye av det samme: Du skal i hovedsak være med barna og være en hyggelig, trygg voksen. Du kan leke med dem, spille sport med med dem, hjelpe dem på med jakker og sko, ordne opp hvis noen er uenige, etc. 

Det er en fantastisk jobb, og særlig hvis du liker barn .

Hvis du lurer på ennå mer konkret, kan du gjerne ta kontakt med en SFO og spørre dem :)

Lykke til!

 

 

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning