Hopp til hovedinnholdet

Hvordan lærer jeg meg fransk, arabisk og nynorsk?

Jente 16 år
 

Spørsmål

jeg lurer på flere ting 1-jeg vil lære meg fransk, men vet ikke hva som er den beste måten å gjøre dette på. 2- jeg vil også lære meg arabisk, hvordan kan jeg gjøre dette (lese og snakke arabisk) 3- jeg er ikke så flink i norsk skriftlig, eller nynorsk( jeg hadde det ikke på ungdomskolen, siden jeg hadde fritak). hva kan jeg gjøre for å bli flinkere til dette? 4 hva er opptakskravet for lærerstudiet i Nederland(karakterer) jeg fant bare at man måtte ta opptaksprøver, ikke noe karaktersnitt.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt! Så spennende at du har lyst til alt dette.

1) Du skriver ikke noe om du har mulighet til å ta Fransk på skolen? Dette er i så fall en vanlig og veldig god mulighet til å lære språket :) Men det fins andre muligheter også. Man kan gå på språkkurs, eller dra på språkreise, eller for eksempel lære seg språk gjennom nye språk-apper. Så du har mange muligheter. Hvis du søker opp alle disse tingene på nett, vil du få en god oversikt.

Mange mener at den mest effektive måten å lære et språk, er å besøke landet og snakke språket mye. Så det er ingen dum kombinasjon å først lære seg basic, enten på skole eller på språkkurs, og så dra på f.eks språkreise noen uker. Du har mange muligheter :)

2) Dette er jeg ikke ekspert på, men her fins det også ulike språkkurs som du kan begynne på - f.eks dette hos Folkeuniversitetet. Når du blir litt eldre går det også an å studere Arabisk på universitetet. Her ser du for eksempel bachelorgraden på Universitetet i Bergen

3) Dette er også et godt spørsmål, og det kommer jo litt an på hva det er du føler du ikke er så flink til - om det er rettskriving, ordforråd, setningsflyt eller lignende. Et godt forslag er å snakke med norsklærer og nynorsklærer på skolen din - de skal ha gode kunnskaper og tips om hva du kan gjøre for å bli bedre :) Vi legger også ved en artikkel om hvordan man kan jobbe bedre med karakterene generelt, under svaret.

4) Vi finner heller ikke noe sted med karaktersnitt for lærerstudiet i Nederland, dessverre. Vi foreslår at du tar kontakt med ANSA Nederland og hører med dem - de vet kanskje hvor du finner ut opptakskriteriene for studiene du er interessert i.

Lykke til med prosjektene dine :)

 

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Nyttig å vite om språkreise

Flere og flere ungdommer ønsker å komme seg ut i verden for å oppleve kultur, lære språk, eller for å få litt sol på kroppen. Her får du en guide om hva som er viktig å huske på.

Les mer

Hvordan få bedre karakterer?

Gutt foran PC (colourbox.com)

Det er ikke alltid lett å oppnå gode karakter, men hvordan kan du gjøre det bedre enn sist? Få tipsene her.

Les mer

10 steg til utdanning i utlandet

Gutt jobber på skolen (colourbox.com)

Drømmer du om å studere i utlandet? ANSA har hjulpet norske studenter med å realisere denne drømmen i 60 år – her gir de deg sine ti beste tips!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning