Hopp til hovedinnholdet

Snittet for å bli psykiatrisk sykepleier? 

Jente 17 år
 

Spørsmål

hei, jeg sliter veldig med å finne ut av hva jeg skal bli. hadde lyst til å studere psykologi, men snittet er alt for høyt for meg. hørte rundt og fant ut at man kan bli psykiatrisk sykepleier. hva ligger snittet på for å komme inn på sykepleier høgskole? helst oslo området. takk for svar hilsen fortvilet jente

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei,

og takk for ditt spørsmål!

For å bli psykiatrisk sykepleier må du først ta grunnutdanningen som er en treårig bachelorgrad i sykepleie. Videre må du enten ta en master eller videreutdanning i psykisk helsearbeid.  

Det er vanskelig å svare på hvor høye poenggrenser du må ha, fordi det varierer hvert år og hvor du har tenkt til å søke. Her finner du en oversikt over poenggrensene hos de ulike utdanningsinstitusjonene for sykepleiestudiet. 

Opptakskravene for videreutdanningene er i utgangspunktet bachelorgrad i sykepleie. Noen utdanningsinstitusjoner kan sette krav til erfaring og karaktersnitt. Her kan du se en oversikt over alle videreutdanninger innenfor psykisk helsearbeid hos sykepleie. 

Håper dette svaret var til hjelp. Lykke til!

 

Vennlig hilsen

UngInfo Oslo i samarbeid med ung.no

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Førstegangsvitnemål og ordinær kvote - for opptak på videre studier

Jente ligger på senga med pcen (colourbox.com)

Skal du snart søke høgskoler eller universitet? Er du usikker på hvordan du ligger an og hvilken kvote du vurderes i når du søker? Merk at i kvoten for førstegangsvitnemål er det ofte litt lavere poenggrenser for å komme inn enn i ordinær kvote.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning