Hopp til hovedinnholdet

Jeg tenker å bli fysioterapeut. Fins det lignende yrker?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er veldig interessert i alt som har med kropp og idrett å gjøre. Spesielt syntes jeg skader er interessant å finne ut av. Det jeg lurer på er hvilke yrker som finnes som inkluderer alt av idrett og idrettsskader. Jeg vet om fysioterapeut, men er det flere liknende? Alt i fra avrevne sener, muskler og forskjellige ting som går ut på brudd og hvorfor ting oppstår, er ting jeg ønsker å utdanne meg innenfor. Har dere noen innspill? Kom helst med hvilket løp jeg må gå for å komme til det yrket også. Til neste år tenker jeg å gå studiespesialisering på vgs. På forhånd: takk for svar!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt! Så spennende at du er interessert i dette.

Fysioterapeut er jo et veldig relevant studium ut i fra hva du beskriver. Så det er et godt funn av deg - det er mange fysioterapeuter som jobber tett med idrettsfolk og idrettskader. Hvis du ikke har gjort det, kan du lese mer om fysioterapi hos utdanning.no. Der står både yrkesbeskrivelsen og studieløpet. 

Hvis du scroller nederst, ser du også forslag til lignende yrker. Vi kan nevne f.eks Kiropraktor og Naprapat. Det er jo mange som jobber med skader og brudd som har utdannet seg til å bli lege - vi vet jo ikke hvor mye du tenker på dette, men det er verdt å nevne. 

Vi foreslår at du leser godt på utdanning.no, og tenker også at det første forslaget ditt slett ikke var dårlig. Ta gjerne en prat med rådgiver og foreldre om dette - da kan du få gode innspill.

Lykke til :)

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan velger du riktig utdanning?

Skilt med forskjellige yrker

Når man skal velge utdanning har man ofte mange tanker. Her er rådene om hva du bør tenke på FØR du velger utdanning.

Les mer

Les mer om yrker og utdanning som kan passe deg

Gutt søker på laptopen sin (colourbox.com)

Har du funnet drømmeyrket, men lurer på hvilken utdanning du trenger? På utdanning.no finner du alt du trenger av informasjon om utdanninger og yrker.

Les mer

Hvem kan du snakke med om videregående skole?

Elev rekker opp hånda (colourbox.com)

Her finner du en oversikt over hvem du må snakke med for å få svar på spørsmål om eksamen, karakterer, inntak på vgs, vitnemål, omvalg eller utveksling, men også læreplass og ungdomsrett.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning