Hopp til hovedinnholdet

Hvilke skoler i Bergen har medieproduksjon?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hvilke skoler i Bergen har Medieprodukjson? Samme hvilket av årene, men jeg vil gjerne vite det pga jeg blir så forvirret av alle nettsidene. Hvilken linje må jeg gå i så fall? Jeg sjekket Slåtthaug sin nettside og det ser ikke ut som de har det lenger. Nå aner jeg ikke hvor jeg skal gå. Trenger virkelig svar.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt! Vi skjønner godt at dette kan være forvirrende og uoversiktlig.

Det beste stedet du kan henvende deg til, er Hordaland Fylkeskommune. De har oversikt over alle skoler og utdanningsprogram i Bergen, og de kan du kontakte med spørsmålene dine.

Ellers har det skjedd endringer i utdanningsprogrammene i det siste. Medier og kommunikasjon har blitt et studieforberedende utdanningsprogram, som betyr at du får generell studiekompetanse hvis du tar det. Den yrkesrettede delen av det kalles nå medieproduksjon, og har blitt en del av Design og Håndverk.

I denne Søkerhåndboka fra Hordaland Fylkeskommune står det at den eneste skolen som tilbyr medieproduksjon er Årstad Videregående skole. Men det står også at tilbudet kommer an på hvor mange som søker, og et par andre ting. Vi foreslår at du ringer til fylkeskommunen eller skolen og snakker med dem direkte om dette.

Ellers kan det jo være lurt å se på utdanningsprogrammet medier og kommunikasjon også? Det er ikke like yrkesrettet, men du lærer masse om media og kommunikasjon der.

Lykke til med valgene dine :)

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

VGS: Her er utdanningsprogrammene du kan velge mellom

Søk Vigo.no

Vil du utdanne deg ferdig til et yrke på videregående, eller tenker du å studere videre? Les om alle utdanningsprogrammene du kan velge på videregående her.

Les mer

Hvordan velger du riktig utdanning?

Skilt med forskjellige yrker

Når man skal velge utdanning har man ofte mange tanker. Her er rådene om hva du bør tenke på FØR du velger utdanning.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning