Hopp til hovedinnholdet

Hvordan få bedre hjelp fra skolen?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Går siste året på U. skolen, har dysleksi (vanske med matte og engelsk) og ønsker å søke dramalinja til neste år. Men det ser dårlig ut. Jeg er helt avhengige av spesialundervisning for å forstå og lære fagene. Har det også innvilget. Derfor kan det se ut til at jeg bare må blåse i dramalina neste år. Fordi lærerne er noen nek, og klarer ikke å gi spesialundervisning. Får bare de samme oppgavene i engelsk: I am, You are osv. Og i matte er jo jeg på en gruppe, for å gjøre akkurat det samme som klassen. Slik har det vært hele ungdomsskolen. Og nå tenker du sikkert, snakk med læreren... Det er gjort. MAAAANGE ganger. Både jeg og mamma har mast, men det skjer aldri noe.. Vi har sendt klagebrev til skoleledelsen, tatt dette opp på hver enste utvilklingssamtale, mamma har ringt, men så skjer det ikke noe ... HVA GJØR VI? Hilsen ei desperat jente, med store drømmer..

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei.

Jeg kjenner dessverre ikke situasjonen din godt nok til å gi deg noen veldig konkrete råd. Jeg vil anbefale deg å snakke med Elev- og lærlingombudet i fylket ditt eller Elevorganisasjonen. De kan fortelle om hva skolen bør og må gjøre og hvilke rettigheter du har. De kan også si noe om hvordan du bør gå frem i din situasjon.

Vennlig hilsen

UngInfo Oslo i samarbeid med ung.no

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Elev- og lærlingombudene - spørsmål og svar om dine rettigheter

Mann holder opp skilt med

Ombudene skal passe på at du som er elev eller lærling i videregående opplæring får de rettighetene du har krav på. Vi har samlet noen eksempler problemer du kan oppleve på skolen - og som ombudene kan hjelpe med.

Les mer

Skoleproblemer? Få hjelp av Elevorganisasjonen

Elevorganisasjonen (elev.no)

Har læreren din lov til å stryke deg på en prøve du ikke har vært på? Elevorganisasjonen er tilgjengelig på både sms og e-post, og kan hjelpe deg med problemer du har på skolen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning