Hopp til hovedinnholdet

Hvorfor har innvandrere og andre utlendinger vanskelig for å lære norsk?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Jeg vil gjerne vite hvorfor innvandrere og foreløpige beboere(au pair, tidligere utvekslingsstudenter osv.) har det vanskelig for å lære det norske språket; utenom de vanlige variabler som for eksempel grammatikken. Jeg har spekulasjoner som: de jobber ekstra for å sikre seg i det tilfelle de blir sent hjem og derfor så tar de ikke sjansen på å bruke tid å penger på å lære språket, undervisnings programmet er dårlig og har ikke tålmodighet for eleven(info fra en innvandrer), ingen nettverk med nordmenn, det koster mye penger å delta på norsk kurs ... Om disse spekulasjonene er riktig eller ikke vet jeg ikke helt sikkert. Derfor er jeg her - jeg skriver eksamen og jeg trenger pålitelige kilder som kan bekrefte dette eller gi meg riktig info. Så jeg ønsker at dere kan legge til noen kilder jeg kan besøke etter dere svarer meg. Jeg tenkte å besøke UDI men jeg trodde ikke at de var opptatt av ''hvorfor'' men opptatt av ''hvem, hva, hvor, når'' xD

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei og beklager at jeg svarer sent.
 
Hvis du allerede er ferdig med eksamen din håper jeg det gikk fint.
 
Hvis du fremdeles trenger mer info om dette feltet vil jeg begynne med å si at dine hypoteser absolutt kan forklare at noen nyankomne til Norge bruker tid på å lære seg språket. Andre mestrer derimot norsk fort. En variabel som du ikke har nevnt er den psykiske helsen til de som kommer til Norge av ulike grunner. Hvis man har traumer eller andre former for dårlig psykisk helse vil det ta tid før man har overskudd til å lære noe nytt.
 
Hvis du ønsker å kontakte noen som har mye erfaring på dette feltet vil jeg anbefale deg å kontakte Vox, som har ansvar for opplæring av voksne innvandrere (postmottak@kompetansenorge.no). Du kan også snakke med rådgiver på skolen din om dette.
 
Lykke til!
Vennlig hilsen minoritetsrådgiveren (IMDI) i samarbeid med ung.no
 
 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Viktige begreper om flyktninger og asyl

Fargerike menneskefigurer (Foto: Colourbox.com)

Hva er forskjellen på en flyktning og en asylsøker? Hva er migrasjon? Og hva er egentlig en kvoteflyktning? Her finner du forklaringer på de viktigste begrepene.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning