Hopp til hovedinnholdet

Jeg har ME. Finnes det nettstudier i journalistikk?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en 18 år gammel jente som gjerne vil studere journalistikk som nettstudier. Jeg finner ingen steder hvor dette er mulig da høgskolen i Kristiania har sluttet med det. Finnes det nettstudier i journalistikk? Jeg har ME noe som gjør det vanskelig å studere på en vanlig høgskole.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt! 

Skjønner godt at du lurer på dette. Det var leit å høre at du har ME. Vi ønsker deg all mulig bedring, og håper at du har bedre tider i møte snart. 

Har du snakket med Høyskolen i Kristiania? Dette vet du sikkert bedre enn oss, men for oss så så det ut som at det fortsatt var mulig med i hvert fall kurs der. Hvis du er ute etter en lengre utdanning, så vet vi ikke om så veldig mange vi heller, dessverre. 

Vi vet jo at steder som NKI Nettstudier har mange studier, selv om vi ikke fant journaliststudiet der heller. Kanskje kan du se etter studier innen tekst/kommunikasjon/digitale medier/medievitenskap? De er ofte også veldig lignende og relevante som rene journaliststudier. 

Ellers er vårt tips at du tar kontakt med et par av de skolene du kunne tenkt deg å søke. Kanskje vet de om noen nettstudier. Men kanskje kan du også fortelle dem at du har ME, men veldig lyst til å studere journalistikk. Det hender at man får lov til å ta studier på deltid, eller få godkjent fravær fra obligatorisk oppmøte når man er syk. Vi syns absolutt det er verdt å sjekke ut dette ved å kontakte dem og spørre om tips! 

Hvis du ikke har gjort det, så er det fint å lese om Journalist på utdanning.no.

Vi føler veldig med deg, og håper at du blir friskere snart. Det er tøft og bra at du er motivert for å studere noe - og du kommer til å få til det etterhvert :)

 

Hilsen René,

Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan velger du riktig utdanning?

Skilt med forskjellige yrker

Når man skal velge utdanning har man ofte mange tanker. Her er rådene om hva du bør tenke på FØR du velger utdanning.

Les mer

Ingen skoleplass? Sluttet på skolen eller som lærling?

ungdom sitter (colourbox.com)

Er du arbeidsledig, eller har du et venteår? Da har du rett til hjelp fra oppfølgingstjenesten.

Les mer

Hvem kan du snakke med om videregående skole?

Elev rekker opp hånda (colourbox.com)

Her finner du en oversikt over hvem du må snakke med for å få svar på spørsmål om eksamen, karakterer, inntak på vgs, vitnemål, omvalg eller utveksling, men også læreplass og ungdomsrett.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning