Hopp til hovedinnholdet

Jeg er nervøs for å ikke komme inn på vgs!

Jente 15 år
 

Spørsmål

hei jeg har 3,8 i snitt og går i 10 trinn for noen dager siden måtte vi søke om studeiplasser, og jeg valgte studiespesialisering i første, helseoppvekst med kompetanse i andre, og idrett i tredje ( jeg er elendig i idrett) rådgiveren min sa jeg kunne velge idrett i siste siden de vil for så vidt en høy karakter og også i gym, så jeg kommer ikke inn ditt uansett og da blir 1 og 2 igjen. men jeg vil helst gå i studiespes, har jeg lav karakter? jeg vet at karakterene fra første termin ikke telles men den siste som vi for i sommer telles, men still, vil jeg komme inn, jeg valgte til å med dønski i siste skole ønske, som at jeg har i det miste en reserve de har jo sånn snitt under 3,5. Så kommer jeg inn, jeg klarer ikke å tenke på noe annet plis hjelppppp. hilsen JENTE SOM ER VELDIG REDD.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt! Vi skjønner at du er redd og nervøs for dette, det er helt naturlig. Men det kommer til å gå fint :)

Du kommer til å få spennende år på videregående, og det virker kanskje uutholdelig å vente til du får svarbrevet i juli - men prøv å pust litt ut og husk at det er mange gode muligheter for deg, og at du kan komme til å trives mange steder:)

Vi vet ikke om hvor høye eller lave karakterer du trenger. Oversikten over hvor gode karakterer man måtte ha for å komme inn i fjor kan gi en pekepinn på nivået. Men denne oversikten er ikke offentlig. Det betyr at du kan kontakte Inntakskontoret i ditt fylke og spørre dem, selv om det ikke er sikkert de ønsker å svare.

Hvis du er ordentlig bekymret, kan du også ringe skolen du har søkt, de har oversikt over fjorårets inntakskrav. Husk bare uansett på at kravet for å komme inn i fjor kan endre seg både litt og mye til i år.

Dette går fint! Overgangen til videregående er skummel akkurat nå, men kommer til å få føles fin og naturlig når du er i gang! 

Siden du tenker så mye på dette, foreslår at vi du snakker med læreren din/rådgiver/helsesøster på skolen din om det. Kanskje de kan betrygge deg litt og gi deg fine innspill :)

LYKKE TIL! 

Vi heier på deg :)

 

Hilsen René,

Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Redd for å ikke komme inn på videregående

Gutt tenker (colourbox.com)

Hvor høyt karaktersnitt må du ha for å komme inn på studieønsket ditt? Og hvordan går du fram? Her finner du svarene.

Les mer

Søkt videregående skole - hva skjer nå?

Spent jente (colourbox.com)

I juli er førsteinntaket til videregående skole klart. Kommer du ikke inn der du helst vil, kan det likevel finnes muligheter. Her kan du lese om inntakene, hva du må huske på, svarfrister og ventelister.

Les mer

Hvem kan du snakke med om videregående skole?

Elev rekker opp hånda (colourbox.com)

Her finner du en oversikt over hvem du må snakke med for å få svar på spørsmål om eksamen, karakterer, inntak på vgs, vitnemål, omvalg eller utveksling, men også læreplass og ungdomsrett.

Les mer

Hvor gode karakterer må du ha for å komme inn?

Laptop med siden til utdanning.no åpen (foto: ung.no)

Er du usikker på hvor mange poeng du må ha for å søke videregående skole eller høyere utdanning? Denne artikkelen viser hvordan du kan regne det ut selv.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning