Hopp til hovedinnholdet

Hvordan får jeg lektorutdanning fra utlandet godkjent i Norge? 

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg ønsker å bli lektor på VGS eller høyere etter endt utdanning. Planen min er: Bachelor i psykologi i Norge, så ettårig master i England (psykologi), og så ta PPU + årsstudium i nordisk. Slik jeg har forstått det vil jeg da bli lektor med opprykk, da jeg har master+ppu+årsstudium, og kan undervise i psykologi og norsk. Men vil en ettårig master likestilles med en toårig master fra Norge? Vil jeg få problemer med å søke meg inn på PPU i Norge siden jeg tar masteren på ett år? Har også vurdert å ta PPU og årsstudium i norsk samtidig (hvis det er mulig uten å slite seg helt ut). Da tar alt 5 år. Har hørt at man må ha studert i 6 år for å bli lektor med opprykk, men det er vel antall studiepoeng og ikke tiden som teller, eller?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, 

og takk for ditt spørsmål! 

For å bli lektor i Norge må du enten ta lektorutdanning, som er en femårig grunnskolelærerutdanning eller en mastergrad i i skolerelevante fag i tillegg til master i praktisk-pedagogisk utdanning (PPU). 

Siden du planlegger deler av utdanningen din i utlandet, er det vanskelig for meg å si om du vil få den godkjent i Norge og komme inn på PPU. Vi i ung.no har ikke spesialkunnskap innenfor de ulike studiene, men jeg vil tro du vil finne en tips ved å søke opp utdanningen på utdanning.no, og evt følge lenkene videre til studiestedene. Jeg anbefaler deg å ta direkte kontakt med studiestedene for å få konkrete svar. 

Beklager svaret ikke var mer spesifikt. Lykke til! 

Vennlig hilsen 

UngInfo i samarbeid med ung.no 

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år. 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan velger du riktig utdanning?

Skilt med forskjellige yrker

Når man skal velge utdanning har man ofte mange tanker. Her er rådene om hva du bør tenke på FØR du velger utdanning.

Les mer

Les mer om yrker og utdanning som kan passe deg

Gutt søker på laptopen sin (colourbox.com)

Har du funnet drømmeyrket, men lurer på hvilken utdanning du trenger? På utdanning.no finner du alt du trenger av informasjon om utdanninger og yrker.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning