Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg kombinere to yrker?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Jeg ønsker å kombinere to yrker. Keg tenker å ta sosionomutanningen på forhåpentligvis høyskolen i Oslo og Akershus. Etter å ha tatt master i dette, har jeg da fått tittelen sosionom. Da tenker jeg å jobbe enten i barnevernet, som familiebehandlingsspesialist eller saksbehandler. Til tross for det ønsker jeg en enda høyere stilling og det i form av ledelse. Er det mulig å ta master i to år i ledelse etter sosionomutanningen og kombinere disse to yrkene, slik at jeg til slutt kan bli evt en avdelingsleder i for eksempel nav eller barnevernet? Eller skal jeg heller studere pedagogikk og så ta master i ledelse. Jeg er ikke glad i tall, derfor vil jeg ikke studere økonomi, ettersom det er den vanlige veien til å bli leder for en bedrift eller i en organisasjon. Mvh jente 19.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for ditt spørsmål! 


Når det gjelder sosionom, så er det en 3-årig bachelorutdanning på høgskole. Opptakskravet til høyere utdanning er normalt generell studiekompetanse. Det betyr at dersom du er sikker på at du ønsker å studere etter videregående skole, bør du satse på å få generell studiekompetanse på videregående. Dette kan du få på flere måter.

  1. Ta ett av de tre studieforberedende utdanningsprogrammene: studiespesialisering, idrettsfag eller musikk/dans/drama
  2. Ta ett av de ni yrkesfaglige utdanningsprogrammene (f.eks. helse- og oppvekstfag), på Vg1 og Vg2, og deretter Vg3 påbygg til generell studiekompetanse
  3. Ta ett av de ni yrkesfaglige utdanningsprogrammene (f.eks. helse- og oppvekstfag), og fullføre utdanningsløpet med fagbrev (evt. vitnemål dersom du velger et yrkesfaglig løp som har treårig skole, som f.eks. helsesekretær) og deretter bygge på med fagene du trenger for å få studiekompetanse. Flere fylker har tilbud om påbygg for søkere som har fullført et yrkesfaglig utdanningsløp, noe som er mindre omfattende i timeantall og fag enn dersom du går direkte på Vg3 påbygg.

Se artikklen under for informasjon om generell studiekompetanse. Sjekk også ut informasjon om de ulike mulighetene innen helse- og oppvekstfag på videregående her: www.vilbli.no/?Program=V.HS&Kurs=V.HSHSF1----&Side=1.1

For mer informasjon om det tre-årige bachelorstudiet i sosialt arbeid, som man må ta for å bli sosionom, kan du lese her: utdanning.no/yrker/beskrivelse/sosionom

Det er ikke nødvendig å ta master i sosialt arbeid får å få tittelen sosionom, denne får du etter endt bachelorgrad.

Mange sosionomer jobber for eksempel i NAV eller lignende cirka 5 år, før de tenker på videreutdanne seg. Dette for å faktisk jobbe som sosionom noen år før de tenker på gå høyere opp i systemet. Arbeidsgivere kan også  tilrettelegge for at du kan ta utdanninspermisjon (sjekk linken )

Så for å runde av du kan ta videreutdanning i admin&ledelse eller pedagogikk etter endt bachelor. Det er aldri en ulempe å ha flere felt å spille på.

Ønsker deg masse lykke til å ta gjerne kontakt med rådgiver på skolen eller oss hvis du lurer på noe mer.  

 

 

Håper dette svaret var til hjelp. Lykke til!

 

Vennlig hilsen

UngInfo Oslo i samarbeid med ung.no

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Les mer om yrker og utdanning som kan passe deg

Gutt søker på laptopen sin (colourbox.com)

Har du funnet drømmeyrket, men lurer på hvilken utdanning du trenger? På utdanning.no finner du alt du trenger av informasjon om utdanninger og yrker.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning