Hopp til hovedinnholdet

Hvordan blir jeg helikopterpilot?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

hei, lurte på kva krava for å blir helikopter pilot? kas fag bør eg fokusere på? og kas vidargåande burde eg velle ?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt! Så fint at du er interessert i dette :)

Det finnes flere forskjellige typer pilotutdanning. Det er store forskjelller, som du må bruke litt tid på å sette deg inn i.

Du kan bli pilot gjennom sivil eller militær utdanning. Skal du utdanne deg til yrkesflyger vil kravene være strengere enn om du utdanner deg til privatflyger. Det stilles krav til fysisk og psykisk helse, og du må fremlegge medisinsk bevis og ha plettfri vandel.

I første omgang må du tenke over hvilket utdanningsprogram du skal velge når du begynner på videregående skole, sånn som du allerede har gjort. Ikke alle pilotutdanninger krever at du har generell studiekompetanse, men det vil kunne være en fordel. Det kan du få på flere måter, ikke bare på Studiespesialisering. Du kan lese mer om det i artiklene nedenfor. Med andre ord kan du velge ganske fritt på videregående, selv om det kan være bra å få generell studiekompetanse. Hvis du vil ta bachelor i luftaftsfag (som vi skriver mer om lenger ned), trenger du å ta realfag på vgs, som du får på studiespesialisering med realfag.

Vær klar over at private pilotutdanninger koster mye penger. Du kan lese mer om å være pilot og hvordan du kan bli det her (bruk linkene videre og les mer på nettsidene til de forskjellige utdanningsstedene).

Her er også en link til en privat skole for å bli helikopterpilot.

I tillegg finnes det et offentlig tilbud om en bachelor i Luftfartsfag på Universitetet i Tromsø, som også gjør at du kan bli helikopterpilot. Du finner all informasjonen du trenger om studiet og om opptakskravene på hjemmesiden deres.

Lykke til med videre research og med valgene dine!

Hilsen René,

Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

VGS: Her er utdanningsprogrammene du kan velge mellom

Søk Vigo.no

Vil du utdanne deg ferdig til et yrke på videregående, eller tenker du å studere videre? Les om alle utdanningsprogrammene du kan velge på videregående her.

Les mer

Hvordan velger du riktig utdanning?

Skilt med forskjellige yrker

Når man skal velge utdanning har man ofte mange tanker. Her er rådene om hva du bør tenke på FØR du velger utdanning.

Les mer

Hvem kan du snakke med om videregående skole?

Elev rekker opp hånda (colourbox.com)

Her finner du en oversikt over hvem du må snakke med for å få svar på spørsmål om eksamen, karakterer, inntak på vgs, vitnemål, omvalg eller utveksling, men også læreplass og ungdomsrett.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning