Hopp til hovedinnholdet

Får jeg rett til vg4 påbygging?

Gutt 19 år
 

Spørsmål

Hei, jeg gikk 2 år studiespesialiserende og byttet deretter over til IKT-servicefag og gikk det 1 år. Jeg er nå lærling i en bedrift og vil være ferdig om 2 år når jeg er 21. Vil jeg fremdeles ha rett til å ta påbygg så lenge jeg består fagprøven? Altså selv om jeg gikk 2 år studiespesialiserende før jeg gikk over til 1 år IKT-servicefag og 2 år lærling.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Ja, det vil du. Retten til vg4 påbygging har ikke sammenheng med hvor mange år du har brukt, så lenge du tar fagbrevet før du fyller 24 år og har bestått alle fellesfagene på vg1 og vg2.

Med fagbrev blir du også kvalifisert for flere typer utdanning på fagskole, og du kan søke y-veien til enkelte ingeniørutdanninger uten å ta studiekompetanse.

Lykke til med både læretid og påbygging!

Med vennlig hilsen 

Veiledningssenteret Follo, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fagskole – noe for deg?

Klasserom (colourbox.com)

Fagskoler er korte, yrkesrettede utdanninger og er et alternativ til universiteter og høyskoler. Om du vil fort i jobb, eller du ikke har studiekompetanse og ikke ønsker å ta påbygg, kan fagskoler være et godt valg for deg.

Les mer

Hva er generell studiekompetanse?

Generell studiekompetanse

Har du planer om å studere ved høgskole eller universitet? Generell studiekompetanse er din inngangsbillett til høyere utdanning.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning