Hopp til hovedinnholdet

privatisteksamen frist? 

Gutt 19 år
 

Spørsmål

Heisann. Jeg fikk vite av en venn at siste frist for å søke seg opp på privatist eksamen var 31 februar. Så tenkte å søke meg opp i dag. Men fsnt ut at det var 1 februar. Så lurte på om det er noen muligheter for meg til å fortsatt søke til privatist eksamen

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Som privatist er du selv ansvarlig for å melde deg opp til eksamen. Eksamen gjennomføres av fylkeskommunen. Under finner du informasjon om eksamensoppmelding, frister og gebyrer. Litt synd at du fikk feil beskjed av vennen din, men sånt skjer. 

FRISTER
Frist for oppmelding til eksamen kan variere fra fylke til fylke, men de fleste steder er fristen     1. februar for vårsemesteret og 15. september for høstsemesteret. Dobbeltsjekk fristen på privatistweb.no eller ved å kontakte eksamenskontoret i fylket ditt. (NB: Nordland fylkeskommune har lokal eksamensoppmelding)

Du melder deg opp til privatisteksamen i det fylket du bor i, og ditt lokale eksamenskontor vil gi deg nærmere beskjed om dato og oppmøtested for eksamen etter oppmeldingsfristen.EKSAMENSAVGIFT
Du må betale en eksamensavgift til fylkeskommunen når du melder deg opp til privatisteksamen. Dersom du ikke har hatt faget før, har IV eller strøk i faget med karakteren 1 koster det kr 1029,- å avlegge privatisteksamen. Du skal da angi privatist nytt/fag ved oppmelding. Dersom du har karakteren 2 eller høyere i faget du skal ta privatisteksamen i koster det kr 2058,- å avlegge privatisteksamen. Du skal da angi privatist/forbedre karakter ved oppmelding.* Du må betale avgiften før oppmeldingsfristen er ute, og det er derfor viktig at du har klart et betalingskort som fungerer når du skal melde deg opp. Oppmeldingen er ikke godkjent før eksamensavgiften er betalt.

VIKTIG
Husk at du må melde deg opp til både muntlig og skriftlig eksamen i de fagene som krever det. Merk at eksamensavgift påløper per eksamen (det blir altså dobbel avgift dersom du skal opp til både skriftlig og muntlig eksamen i et fag).

 

Håper dette svaret var til hjelp. Lykke til!

 

Vennlig hilsen

UngInfo Oslo i samarbeid med ung.no

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva vil det si å være privatist?

skriver (colourbox.com)

Mangler du fag fra videregående skole, eller vil du forbedre karakterene kan du ta fag som privatist. Men hvordan gjør man det? Og har du krav på undervisning?

Les mer

Privatist - hvordan lære pensum før eksamen?

Gutt på biblioteket (www.colourbox.com)

Som privatist har du ikke krav på undervisning i faget. Likevel finnes det flere privatskoler du kan betale for undervisning, eller du kan velge å lese selv. Her får du tipsene.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning