Hopp til hovedinnholdet

Vg2 Helseservicefaget og Vg2 Helseservicefaget med studiekompetanse.

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei går helse og oppvekst, tenkte å søke helseservicefag, - hva er forskjellen på helseservicefag og helseservicefag - studieforberedende? Vil bli apotektekniker eller helst farmasøyt, men tror ikke linjen jeg går er bra nok for høyskole hvis jeg velger farmasøyt, kan jeg velge apotektekniker, lærling eller påbygging tredje året? Hva kan jeg gjøre/ hva må jeg velge hvis jeg vil bli farmasøyt?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Den største forskjellen mellom disse to Vg2 løpene er at på den ene fordyper du deg mer i helseservicefagene (altså programfagene på eget program),  hvor planen er enten å gå Vg3 Apoteknikk, Vg3 Helsesekretær eller Vg3 Tannhelsesekretær. Det vil si at all utdannelsen din skjer på skolen, slik at du etter endt Vg3-løp er ferdig utdannet til et yrke som du da eventuelt kan søke jobber innenfor.

På helseservicefaget med studiekompetanse får du en utdannelse som på Vg3 går mot et høyskolestudium  hvor det kreves generell studiekompetanse (GENS) for å komme inn.

En apotektekniker blir du ved å fortsette Vg3 Apotekteknikk. Hvis du ønsker å bli farmasøyt som er et bachelorstudium (3-årig) på en høyskole/universitet, må du ha fagkravet GENS (generell studiekompetanse) for å starte utdannelsen din etter vgs.

Du kan ikke velge apotektekniker for å gå ut i lære, da den utdannelsen kun er på skolen og du er ferdig etter 3 år. Du får altså en fagutdannelse kun ved å gå på videregående skole innenfor dette fagfeltet.

Du kan - etter Vg2 Helseservicefaget - velge Vg3 Påbygg til generell studiekompetanse hvis du ønsker det.

Lykke til med valgene dine! 


Med vennlig hilsen 

Veiledningssenteret Follo, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning