Hopp til hovedinnholdet

hei har arbeidsuke har ikke skrevet søknad før? 

Jente 15 år
 

Spørsmål

hei eg er ei jente på 15 år som snart skal ha arbeidsveke. eg vil søke i barnehage men har ikkje noen anelse om hva som skal være med i søknaden.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Så flott at du har funnet en plass du er interessert i å ha arbeidsuke! Nå du skal skrive en jobbsøknad er det veldig lurt å få frem motivasjonen din og hvorfor du søker. Vis at du er interessert og forklar hvorfor du har lyst på jobben. Ellers er det viktig å få frem hvorfor du passer og hva du kan bidra med. Tenk på egenskaper du har og hvilke som er nyttige i jobben.

I artikkelen under finner du en liten oppskrift på søknad, men eksempelet som brukes der er ganske langt. Du trenger ikke å ha en så lang søknad :) Halvparten av dette er tilogmed nok. Det viktigste å få med er det jeg har nevnt over - nemlig at du får frem motivasjonen din! Du kan også sjekke ut søknadsmalen til Ung Info som er på disse nettsidene.

CVen er et oversiktlig dokument som gir informasjon om hva du har gjort av utdanning og andre erfaringer. Da setter du opp skole og eventuelle erfaringer du har gjort deg. Siden du er ung så kan du skrive opp for eksempel OD-dag, dugnadsarbeid eller fritidsaktiviteter. Les mer om CVen i artikkelen under. Det viktigste er at kontaktinformasjonen din stemmer.

Husk at når du leverer søkanden og CVen så er det viktig at du gir et godt førsteinntrykk - så husk å presentere deg med et godt håndtrykk og god folkeskikk!
Håper dette svaret var til hjelp. Lykke til!

 

Vennlig hilsen

UngInfo Oslo i samarbeid med ung.no

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Søker du jobb for første gang?

Klippe gress (colourbox.com)

Trenger du en deltidsjobb ved siden av skolen? Eller er du på leting etter sommerjobb? Her er våre tips til deg som søker jobb for første gang.

Les mer

Jobbintervjuet - slik får du jobben

jobbintervju (www.colourbox.com)

Få tips til hvordan du forbereder deg til et jobbintervju, og bli kjent med spørsmålene som er vanligst å stille på et intervju.

Les mer

Tre spørsmål du må overvinne på jobbintervju

Jobbintervju (colourbox.com)

De aller fleste intervjuer er hyggelige. Du kommer langt med å være deg selv, puste ut og svare godt. Men det kan også dukke opp vanskelige spørsmål, og da er det lurt å være godt forberedt.

Les mer

Hvordan skrive jobbsøknad?

Skrive på PC (colourbox.com)

Hvordan formulerer du en søknad? Hva er viktig å ha med? Ung.no gir deg tips til jobbsøknaden.

Les mer

Rettigheter når du jobber

Jente og gutt jobber sammen (colourbox.com)

Feriepenger, arbeidskontrakt og lønn er bare noen av rettighetene du har når du jobber. Her er en oversikt over hva du har krav på som ansatt.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning