Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg bli eiendomsinvestor? 

Jente 15 år
 

Spørsmål

Takk på forhånd for svar! Jeg ønsker å investere i eiendom, og etterhvert leve av dette. Finnes det noen linjer/program fag på videregående jeg kunne ha tatt, som hjelper dette (jeg har ikke lyst til å gå på universitet)? Og hvis ikke, hvilken jobber tjener man best på rett etter videregående (så kan jeg heller lære meg mesteparten på Internett)?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt! 

Det er ikke et eget utdanningsprogram på videregående som sikter seg inn på eiendomsinvestering. For å bli eiendomsinvestor trenger du penger/egenkapital som du kan kjøpe eiendom med, og gjerne økonomisk forståelse og kunnskap om investering. 

For å få god økonomisk forståelse og kunnskap, er det vanlig å studere innen fagene økonomi og finans på universitetsnivå. Hvis du er interessert i dette, kan du lese mer på utdanning.no i linken over. 

Det utdanningsprogrammet på videregående som nok er mest relevant, er kanskje studiespesialisering med språk, samfunn og økonomi. Da kan du velge deg økonomifag, og få en god innsikt og start.

Det er litt vanskelig å si hva man tjener mest på uten utdanning etter videregående. Det er mange "selvlærte" i arbeidslivet, og mange grundere og entreprenører kan tjene veldig mye, selv om de ikke har formell utdanning. Så hvis du lager din egen arbeidsplass, med en god idé og gode evner, så er det gode muligheter. 

Ellers er det store deler av samfunnet som krever at du har en utdanning, og som først vil gi deg god lønn om du har det. Det kan være både kjempespennende og gøy med høyere utdanning, og du er fortsatt ganske ung, så det kan jo hende at du får kjempelyst på dette etterhvert? 

Lykke til :)

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

VGS: Her er utdanningsprogrammene du kan velge mellom

Søk Vigo.no

Vil du utdanne deg ferdig til et yrke på videregående, eller tenker du å studere videre? Les om alle utdanningsprogrammene du kan velge på videregående her.

Les mer

Hvordan velger du riktig utdanning?

Skilt med forskjellige yrker

Når man skal velge utdanning har man ofte mange tanker. Her er rådene om hva du bør tenke på FØR du velger utdanning.

Les mer

Les mer om yrker og utdanning som kan passe deg

Gutt søker på laptopen sin (colourbox.com)

Har du funnet drømmeyrket, men lurer på hvilken utdanning du trenger? På utdanning.no finner du alt du trenger av informasjon om utdanninger og yrker.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning