Hopp til hovedinnholdet

Hvordan søker jeg på enkeltfag?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg går nå mitt siste år på VGs og har kommet inn i militæret. "Dessverre" kom jeg ikke inn i forsvaret før april 2018, altså 3/4 år etter sommeren. Det gjør at det er litt vanskeligere å finne ut hva jeg skal gjøre i den tidsperioden. Ved å komme inn i 2018 gjør at jeg allerede henger litt etter så ønsker ikke å søke om utsettelse. Har hørt en del om ex.phil og ex.fac men vet ikke hvordan jeg søker meg inn på det og om andre universiteter enn universitetet i Oslo har det? Eventuelt om det er noe annet jeg kan gjøre som ikke innebærer friår og høye utgifter? Tusen takk på forhånd.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Hvis du ønsker å søke på enkeltfag, som ex.phil og ex.fac, søker du ikke på dette gjennom Samordna opptak. Dette søker du på direkte til det enkelte lærersted, gjennom deres egne søkesystemer.

Du må selv se studiestedenes hjemmesider, for informasjon om hva de kan tilby av fag, og frister for å melde seg opp til disse. På følgende link kan du finne linker til alle lærerstedene med tilknytning til Samordna opptak:

www.samordnaopptak.no/info/kontakt/Kontakt-lerestedene/index.html

Du kan få opptil 2 tilleggspoeng for enten militærtjeneste, folkehøgskole eller høyere utdanning. Det er ikke mulig å få mer en 2 tilleggspoeng totalt. Du kan lese om dette på følgende link:

www.samordnaopptak.no/info/opptak/poengberegning/legge-til-poeng/tilleggspoeng/index.html

På neste link kan du lese om hva som kan medregnes når en søker blir poengberegnet:

www.samordnaopptak.no/info/opptak/poengberegning/index.html

Med unntak av å forbedre fag fra videregående skole, eller ta realfag eller språkfag som gir språkpoeng, er det ikke mer du selv kan gjøre for å forbedre poengsummen din.

Hilsen Samordna opptak i samarbeid med ung.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning