Hopp til hovedinnholdet

Jeg skal ha eksamen i Urdu. Hvor kan jeg finne språkkurs?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei Jeg skal ta eksamen i Urdu Nivå 1 19.Mai. Tok Spansk i tre år på ungdomsskolen, men kjente meg lei av det og hadde ikke mulighet for Tysk som det faget jeg egentlig ville ha på ungdomsskolen og på videregående. Siden jeg erstatter Spansken med morsmålet mitt, så har jeg ikke spansk 2 heller, men er veldig redd for å stryke skriftlig morsmålseksamen. Tenkte det ikke vil bli utrolig vanskelig, men er redd jeg kan stryke og må ta det opp. Viktigst for meg er å bestå. Kan snakke morsmålet mitt ,men ikke skrive eller lese så mye. Forstår litt av skriving og lesing, og jeg prøver å øve så mye som jeg kan, men har ikke fått gjort mye av det. Jeg vet ikke om jeg kan starte opp igjen med spansk 2 til høsten og ha det i vg2 og 3, men ønsker helst å lære meg å skrive og lese til en viss grad slik at jeg kan bestå hvertfall, men sliter. Har der enoen tips til nettsider eller steder i Oslo som har kurst for akkurat mitt morsmål? Kanskje spesefik trening for morsmålseksamen? Takk på forhånd! :)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt! 

Skjønner godt at du tenker på dette. Og det høres ut som at det er lurt å trene og øve seg så mye du kan før eksamen kommer.

Angående om du kan bytte til spansk igjen, så bør du snakke med rådgiver på skolen der du går så snart som mulig, så kan dere sammen diskutere hva som er best for deg. 

Det kan også være fint å si fra til skolen din om at du ikke er flink i morsmålet ditt skriftlig - da kan du spørre om de har tips eller info som kan hjelpe deg!

Vi kjenner ikke til så veldig mange kurs vi, og tviler litt på at det er noen som er direkte lagt opp til morsmålseksamen. Men på Kursagenten finnes det nettkurs i Urdu.  Det vil også være andre mulige kurs i Oslo hvis du bruker Google litt. Her er ett eksempel på ett kurs som går online.

Ellers kan det være mulig å få undervisning i muslimske organisasjoner som World Islamic Mission og Islamic Cultural Centre. Det fins flere enn disse også, og dette kan være et godt sted å få trening og hjelp til Urdu.

Til slutt kan du også se i et lokalt bibliotek - det er gode sjanser for at de har bøker om opplæring i Urdu.

Lykke til! Snakk med rådgiver på skolen din om dette :)

 

 

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Forbered deg til eksamen med tidligere eksamensoppgaver

Gutt sitter på pult foran notisblokk og pc (foto: colourbox.com)

Visste du at du har tilgang til tidligere skriftlige eksamensoppgaver? Det kan være svært nyttig å jobbe med disse som forberedelse til eksamen.

Les mer

Rett til tilrettelegging av prøver og eksamen

jente skriver (colourbox.com)

Allergi eller senebetennelse i armen? Behov for bestemte hjelpemidler for å gjennomføre eksamen? Skolen plikter å hjelpe deg med tilrettelegging på prøver og eksamen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning