Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg bli lærling etter vg1?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei Jeg Ønsker å få svar på dette spørsmålet. Jeg har søkt om Service og Samferdsel hvilke jobber kan jeg få og kan jeg gå ut i lærling tidligere etter vg1

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så flott at du ønsker en yrkesutdanning!

En utdanning på Service og samferdsel kan føre deg mot forskjellige yrker, du ser hvilke ved å følge linken. Bruk gjerne utdanning.no for å lese mer om yrkene, her er logistikkoperatør og salgsmedarbeider som to eksempler.

Alle løpene på Service og samferdsel har en 2+2 modell, dvs. 2 år på skole og 2 år som lærling. Det kan likevel være mulig å begynne i lære allerede etter vg1, men det må planlegges. Vi anbefaler at du og foreldrene dine tar dette opp med skolen du begynner på, helst allerede på høsten i vg1.

Hvis du går ut i lære etter vg1 må du uansett ta fellesfagene som ligger på vg2, dvs. engelsk, norsk og samfunnsfag. Det betyr at du vil få noe skole i løpet av læretida, for å fullføre disse fagene.

Håper det var til hjelp.
Lykke til med VGS!

Med vennlig hilsen 

Veiledningssenteret Follo, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Slik skaffer du læreplass

søke læreplass (colourbox.com)

Går du et yrkesfaglig utdanningsprogram? Skal du snart ut i læretid, men er litt usikker på hva det egentlig innebærer? For å kapre læreplass i drømmebedriften, er det lurt å starte jakten tidlig!

Les mer

Pedagogisk-psykologisk tjeneste (PPT)

PPT skrevet på ei tavle (colourbox.com)

PP-tjenesten er for barn og ungdom som har en vanskelig opplærings- eller oppvekstsituasjon. Den hjelper skolene med å sikre at alle som trenger det får hjelp og støtte.

Les mer

Du har rett på tilpasset opplæring

Skoleskilt (colourbox.com)

Vanskelig å lære på den måten læreren din underviser på? Eller kanskje du er blant dem som føler at du ikke får nok utfordringer i timene? Si fra, for du har rett til at undervisningen tilpasses deg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning