Hopp til hovedinnholdet

Studere pedagogikk uten å drive med undervisning?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Jeg tenker å studere pedagogikk, men vil ikke drive med undervisning.. Jeg vil ikke bli lærer eller tale foran en hel gjeng fordi jeg blir ubekvem.. Er det mulig å studere pedagogikk uten å ende opp med å drive med noe form for undervisning ?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei.

Man har mange muligheter med pedagogikkutdanning. Noen jobber i skolen, men det finnes flere andre alternativer.

Typisk jobber pedagoger i hele utdanningssystemet og i barnevernet, men kan også jobbe som kursholdere eller lignende. Noen pedagoger jobber i staten, fylkeskommunen eller kommunen. Pedagogikkstudiet kvalifiserer deg til jobber innen kartleggings- og forskningsarbeid. Aktuelle arbeidsplasser er for eksempel innenfor utdanningssystemet, forskningsinstitusjoner, høgskoler eller universiteter.

Generelt er det også relevant for mye sosialarbeid. 

Du sier at du ikke vil bli lærer. Jeg vil likevel si at en bachelor i pedagogikk uansett ikke er en lærerutdanning og vil gjøre det vanskelig å få fast jobb som lærer.

Universitetet i Oslo sier dette om jobbmuligheter med pedagogikk:

«Pedagogikkstudiet gir deg kunnskap om læring og samspill mellom mennesker. Jobbmulighetene er mange. Flere pedagoger jobber med kompetanseutvikling og organisasjonsutvikling. For eksempel er utvikling av kurs og e-læringssystemer i opplæringavdelinger i små og store virksomheter en vanlig jobb for pedagoger. Andre jobber med barn og unge i barnehager, barnevern, SFO og ungdomsklubber. Forvaltning, både i- og utenfor utdanningssystemet, er også relevant arbeidsfelt for pedagoger.»

De skriver også at en master vil øke jobbmulighetene:

«Dette vil gjøre deg mer aktuell for stillinger hvor det kreves høy kompetanse i pedagogisk ledelse- og utviklingsarbeid, kommunikasjon og organisasjonslæring. Slike stillinger finner du både i det private næringsliv og innenfor offentlige tjenester. Du kan for eksempel jobbe i pedagogisk-psykologisk rådgivningstjeneste, pedagogiske kompetansesentre, utdanningssektoren, offentlig forvaltning, næringslivet og ulike organisasjoner. I tillegg er du kvalifisert for en videre forskerutdanning i pedagogikk

Universitetet i Bergen skriver dette om jobbmuligheter med pedagogikk:

«Universitetsutdanna pedagogar arbeider for eksempel i ideelle organisasjonar, media og med kulturformidling, som opplæringsleiarar, pedagogiske konsulentar og i liknande yrke både i offentleg og privat sektor. Fellesnemnaren for dei ulike yrkesvegane er at innsikt i og forståing av forholda mellom læring, kunnskap og kommunikasjon er etterspurt.»

Jeg vil anbefale deg å ta en prat med rådgiver på skolen. Sammen kand ere snakke om utdannings- og yrkesmuligheter som kunne passet deg bra. 

Vennlig hilsen

UngInfo Oslo i samarbeid med ung.no

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Les mer om yrker og utdanning som kan passe deg

Gutt søker på laptopen sin (colourbox.com)

Har du funnet drømmeyrket, men lurer på hvilken utdanning du trenger? På utdanning.no finner du alt du trenger av informasjon om utdanninger og yrker.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning