Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg ta toppidrett som privatist?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

hei, er det mulig å ta opp toppidrett som privatist?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Takk for ditt spørsmål! 

Nå vet ikke jeg hvorfor du tenker å ta faget som privatist, men i utgangspunktet anbefaler jeg alle som har mulighet til å ta fagene gjennom vanlig skoleløp til å gjøre det. Likevel hender det at folk er i situasjoner hvor det passer bedre å gå opp som privatist. Vurder derfor om dette er riktig for deg.

Du har ansvar for egen læring som privatist. Det kreves altså stor selvdisiplin og motivasjon. En del synes det er tungt å gjøre dette helt på egen hånd, og velger derfor å skaffe seg undervisning i fagene.

Eksamensordningen i for eksempel Toppidrett er muntlig-praktisk eksamen. Du melder deg opp til privatisteksamen på Privatistweb.no. Hos Utdanningsdirektoratet ser du oversikt over læreplan, kompetansemål og eksamensordning.

Har du nærmere spørsmål vil jeg anbefale deg å ta kontakt med privatistkontoret i ditt fylke. Du finner konktaktinfo ved å klikke deg inn på privatistweb.no, finn ditt fylke og deretter klikk kontakt. Det kan også være lurt at du tar en prat med rådgiveren din om nettopp dette. Er det noe du mistrives med i undervisningsformen på din skole kan du ta det opp med rådgiver.

Håper dette svaret var til hjelp. Lykke til!

 

Vennlig hilsen

UngInfo Oslo i samarbeid med ung.no

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva vil det si å være privatist?

skriver (colourbox.com)

Mangler du fag fra videregående skole, eller vil du forbedre karakterene kan du ta fag som privatist. Men hvordan gjør man det? Og har du krav på undervisning?

Les mer

Privatist - hvordan lære pensum før eksamen?

Gutt på biblioteket (www.colourbox.com)

Som privatist har du ikke krav på undervisning i faget. Likevel finnes det flere privatskoler du kan betale for undervisning, eller du kan velge å lese selv. Her får du tipsene.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning