Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg ta to måneders pause i læretida?

Jente 18 år
 

Spørsmål

hei. jeg går på vg2-helsearbeiderfag og skal ta lærling i sommeren. Jeg har et spørsmål om ferien som lærling. Kan jeg jobbe som lærling i et sykehjem i 6 månder, så tar jeg pausen i 2 månder? feks Jeg går ut som lærling i et sykehjem fra Juli.2017 til januar.2018, så tar jeg pausen fra februar.2018 til mars.2018 og forsetter i april.2018. Går det an?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det kan du ikke regne med.

Som lærling følger du et vanlig arbeidsår og har ferie som en arbeidstaker, som vanligvis er fem uker i løpet av et kalenderår. Det skal gjøres en avtale med arbeidsgiver om når ferien kan tas ut.

Det er ikke vanlig å innvilge et slikt avbrudd eller ulønnet permisjon som du beskriver, med mindre det er helt spesielle grunner til det, som f.eks. en fødselspermisjon eller at man må gjennom en nødvendig operasjon. Hvis det f.eks. er for å reise på ferie vil du mest sannsynlig få avslag.

Snakk gjerne med kontaktlæreren din eller med rådgiver på skolen om det du lurer på.

 

Med vennlig hilsen 

Veiledningssenteret Follo, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Slik skaffer du læreplass

søke læreplass (colourbox.com)

Går du et yrkesfaglig utdanningsprogram? Skal du snart ut i læretid, men er litt usikker på hva det egentlig innebærer? For å kapre læreplass i drømmebedriften, er det lurt å starte jakten tidlig!

Les mer

Lærlingers rettigheter og plikter

lærling (colourbox.com)

Er du ferdig med Vg2 og skal bli lærling i bedrift? Da er det mange ting å huske på. Pass på at du gjør det som kreves av deg, og at du får de rettighetene du har krav på!

Les mer

Lærling i utlandet

Verdenskart (www.colourbox.com)

Mange elever og lærlinger synes det høres spennende ut å ha utveksling i utlandet. Det er absolutt mulig å få til, vi har samlet informasjon om hvordan.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning