Hopp til hovedinnholdet

Hva gjør jeg for å bli dyrepleier?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har gått VG1 Helse og oppvekst. Og er på mitt siste halvår på VG 2 Helsefagarbeider linja. Men funnet ut nå at det er ikke dette jeg vil. Så har jeg tenkt litt på Dyrepleier. Men Hvorfan er det med videregående, skoler videre osv da? Hvordan må jeg gjøre det nå? Trenger virkelig hjelp! Og hva er kravene?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Hvis du ikke ønsker å ta fagbrev som helsefagarbeider eller som portør kan du i stedet gå vg3 påbygging. Da får du generell studiekompetanse når du er ferdig og blir kvalifisert for å søke på mange forskjellige studier på høgskole/universitet, bruk gjerne utdanning.no for å se på muligheter.

Dyrepleierutdanningen er en treårig bachelorgrad som gir rett til autorisasjon som dyrepleier. For å være kvalifisert for å søke må du ha generell studiekompetanse og fordypning i realfag (kravkoden REALFA).

På vg3 påbygging vil du ikke få de realfagene du trenger for å søke dyrepleieutdanning, de må du enten ta underveis som privatist, eller ta dem etterpå som privatist eller ved å kjøpe opplæring gjennom private tilbud. Det er også mulig å ta realfagskurs på høgskole/universitet.

Lykke til med valgene dine!

Med vennlig hilsen 

Veiledningssenteret Follo, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er generell studiekompetanse?

Generell studiekompetanse

Har du planer om å studere ved høgskole eller universitet? Generell studiekompetanse er din inngangsbillett til høyere utdanning.

Les mer

Hvordan velger du riktig utdanning?

Skilt med forskjellige yrker

Når man skal velge utdanning har man ofte mange tanker. Her er rådene om hva du bør tenke på FØR du velger utdanning.

Les mer

Slik skaffer du læreplass

søke læreplass (colourbox.com)

Går du et yrkesfaglig utdanningsprogram? Skal du snart ut i læretid, men er litt usikker på hva det egentlig innebærer? For å kapre læreplass i drømmebedriften, er det lurt å starte jakten tidlig!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning