Hopp til hovedinnholdet

Hvor mange poeng får jeg for tysk nivå III? 

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har tatt tysk nivå 2 og fått en karakter i det, og nå har jeg tatt tysk 3 som privatist siden skolen min ikke tilbød det. På vitnemålet mitt kommer tysk 2 karakteren min til å være fjernet, er dette riktig eller skal både tysk 2 og tysk 3 stå der? Også lurer jeg på om det er kun 1 poeng jeg får eller om det er 1,5?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, 

og takk for ditt spørsmål! 

Tysk II og tysk III vil stå på vitnemålet ditt med hver sin karakter. Det er to ulike fag hvor det skal settes standpunktkarakter i begge. På vilbli.no kan du lese mer om fremmedspråk. 

Du får ikke poeng for obligatoriske fag. Fremmedspråk som programfag med et omfag på 140 timer (Fag som har kode PSPxxxx) vil gi deg 0,5 språkpoeng, mens fremmedspråk nivå III vil gi deg 1 språkpoeng.

Jeg forstår det slik at du vil få 1,5 språkpoeng, men jeg anbefaler deg å ta kontakt med vitnemålsansvarlig for å få ett konkret svar for ditt vitnemål. Du kan også lese mer om reglene rundt språkpoeng på Samordna opptak sine nettsider.

Håper dette svaret var til hjelp. Lykke til! 

Vennlig hilsen 

UngInfo i samarbeid med ung.no 

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år. 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Du har rett til rådgiving på skolen

Husk avtale hos rådgiveren (ung.no)

Som elev har du rett til hjelp for å finne deg til rette på skolen, og til å ta gode beslutninger og fremtidige yrkes- og utdanningsvalg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning