Hopp til hovedinnholdet

Jeg har spørsmål om shipping-utdanningen i Ålesund.

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg tenker å begynne på utdanningen shipping management i Ålesund til høsten, men lurer på noen ting. Som jeg har forstått så får man jo bachelor i shipping og logistikk, men det jeg ikke forstår helt er hvilke jobber kan man ta? Forstår det er en veldig generell utdanning så man har et bredt spekter av muligheter. Men hvilke jobber er det idag innenfor dette feltet det er "best" å få seg jobb i? Forstår jo at arbeidsmarkedet svinger en god del her, men det gjør det jo også andre steder. Denne utdanningen fokuserer jo ganske mye på økonomi, fra før av har jeg et år på økonomi og administrasjon (NTNU), der jeg ser det er mye til felles. Men jeg har blant annet en fullført eksamen i organisasjon og ledelse. Dette faget er også på shipping i Ålesund. Vil det være mulig å overføre eksamenen? Begge skolene er jo NTNU. Er det eventuelt best å ta master i England eller Norge på dette studiet? Hva kan man forvente i lønn? Finner så utrolig lite på denne utdanninga..

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt! Spennende planer du har.

Vi er enige i at det ikke er så lett å finne frem om denne utdanningen på nett. Og vi er dessverre heller ikke noen eksperter på dette, så det er begrenset hvor gode råd vi kan gi. 

Angående hvordan jobber du kan ta, så kan du se en oversikt f.eks her på Karrierestart.no. Der er det samlet opp både ledige stillinger, trainee-stillinger og en liste over arbeidsgivere. Så det kan være en god start å kikke gjennom dette for å få en følelse av arbeidsmarkedet. 

Du kan også lese om Skipsmegler på utdanning.no, i tillegg til oversikten over utdanninger i shipping. Det står ikke hvor høy lønn det er konkret, men ansatte i shipping kan tjene veldig godt, det er alt vi vet.

Vi anbefaler deg å ta kontakt med studiet i Ålesund direkte. De har en egen studieveileder, som du kan finne kontaktinfo til her.  Der kan du få mye bedre svar enn hos oss - så vi anbefaler at du kontakter dem så snart som mulig. 

De kan også fortelle om du kan bruke faget ditt i organisasjon og ledelse i graden eller ikke (hvis det er samme fag med samme fagkode kan du nok det). 

Så snakk med skolen direkte, og kontakt gjerne ANSA for en diskusjon om du bør ta shipping i utlandet eller ikke.

Lykke til!

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Les mer om yrker og utdanning som kan passe deg

Gutt søker på laptopen sin (colourbox.com)

Har du funnet drømmeyrket, men lurer på hvilken utdanning du trenger? På utdanning.no finner du alt du trenger av informasjon om utdanninger og yrker.

Les mer

Hvordan velger du riktig utdanning?

Skilt med forskjellige yrker

Når man skal velge utdanning har man ofte mange tanker. Her er rådene om hva du bør tenke på FØR du velger utdanning.

Les mer

Hvem kan du snakke med om videregående skole?

Elev rekker opp hånda (colourbox.com)

Her finner du en oversikt over hvem du må snakke med for å få svar på spørsmål om eksamen, karakterer, inntak på vgs, vitnemål, omvalg eller utveksling, men også læreplass og ungdomsrett.

Les mer

10 steg til utdanning i utlandet

Gutt jobber på skolen (colourbox.com)

Drømmer du om å studere i utlandet? ANSA har hjulpet norske studenter med å realisere denne drømmen i 60 år – her gir de deg sine ti beste tips!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning