Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg ta Idrettsfag som privatist? Må jeg vente på 23/5-regelen?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg klarte å få IV i ganske mange fag på vgs! Jeg gikk idrett, men var ganske lei og alltid trøtt.. Så søvn ble en prio, men har nå fullført førstegangstjeneste og er ganske klar for å rette opp det jeg ødela på vgs! Men siden jeg gikk idrett og jeg klarte å få enten stryk eller IV i noen idrettsfag.. Så undrer jeg på nå som jeg kikker på å gå som privatist, er jeg helt kjørt? for jeg finner ikke noe verken på Sonans eller Bjørknes om idrettsfag.. har jeg da ikke mulighet til å få generell studiekompetanse? For det eneste jeg vil nå, er å kunne komme meg videre og da høyere utdanning! Må jeg vente til 23/5 regelen? isåfall, fanden.... btw, hadde nada anelse om hvor jeg skulle sende inn dette spørsmålet .. så yup, værsegod! :) takk for svar på forhånd!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt! Du er ikke alene om å ha vært lei av skolen på vgs, og løpet er ikke kjørt i det hele tatt. Det viktigste er jo at du er motivert og klar nå - så det er bra!

Vi anbefaler at du ringer til skolen du gikk på og snakker med rådgiver og vitnemålsansvarlig på skolen du gikk på. Du kan også snakke med inntakskontoret i det fylket du gikk på skole.

Du skal ha alle muligheter til å ta fagene du mangler som privatist, og da lese på egenhånd først. Vi kjenner ikke til tilbudene på Bjørknes/Sonans så altfor godt, men det kan være verdt å spørre dem. Det er vel sannsynligvis sånn at de ikke har disse fagene som tilbud hos dem, men at du kan ta dem opp som privatist likevel.

Dette går bra, og du skal nok slippe å vente på 23/5. Ring rådgiver, snakk med inntakskontoret i det fylket du gikk på skole, så får du en klar og god plan på hva du skal gjøre for å få vitnemål.

Lykke til, bra du er motivert :)

 

Hilsen René,

Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva vil det si å være privatist?

skriver (colourbox.com)

Mangler du fag fra videregående skole, eller vil du forbedre karakterene kan du ta fag som privatist. Men hvordan gjør man det? Og har du krav på undervisning?

Les mer

Privatist - hvordan lære pensum før eksamen?

Gutt på biblioteket (www.colourbox.com)

Som privatist har du ikke krav på undervisning i faget. Likevel finnes det flere privatskoler du kan betale for undervisning, eller du kan velge å lese selv. Her får du tipsene.

Les mer

Hvem kan du snakke med om videregående skole?

Elev rekker opp hånda (colourbox.com)

Her finner du en oversikt over hvem du må snakke med for å få svar på spørsmål om eksamen, karakterer, inntak på vgs, vitnemål, omvalg eller utveksling, men også læreplass og ungdomsrett.

Les mer

Hvem svarer på spørsmål om skole og utdanning?

Jente og skole

Har du spørsmål om skolen din, rettighetene dine, hvor du skal søke, spesielle tilpasninger, yrkesvalg eller hvilke muligheter som finnes? Disse kan hjelpe deg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning