Hopp til hovedinnholdet

Jeg er skolelei, men ønsker bedre karakterer. 

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en gutt på 13 år og jeg går det andre/siste halvåret i 8. Klasse. Denne siste tida så har jeg vært veeldig demotivert med skolearbeidet jeg fikk en 5 på matteprøven og 4/5 på engelsk presentasjon. Forrige halvåret fikk jeg 5,1 i snitt og var helt passe fornøyd med det, men slik det ser ut nå så kan det være at jeg ikke klarer å få et bedre snitt. Jeg sover nesten i timene og har blitt så jævlig skole lei. Så hva kan jeg gjøre for å få bedre karakterer og ta meg sammen de siste prøvene før tentamen kommer? Takk på forhånd Ps: veldig glad for at denne siden finnes dere er flinke!!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmål og at du henviser deg til ung.no!

Utifra hva du skriver har du absolutt ingenting å bekymre deg over. Du har veldig gode karakterer, et bra snitt og har tross alt 2,5 år igjen på ungdomskolen. Du må huske på å senke skuldrene en gang iblant, og ikke legge et alt for stort press på deg selv. Det er kun 10 klasse som er avgjørende for hvilken videregående skole du kommer inn på (med unntak av mat og helse i 9 klasse.) Om du får ca det samme snittet som det du har nå kommer du nok inn på den skolen du vil.  

Det er derfor ingen grunn til at du skal få bedre karakterer, for de er veldig gode allerede! Ung.no har skrevet noen artikler om motivasjon til skole og om være skolelei, som jeg linker til dette svaret. Disse anbefaler jeg deg å lese, og håper du kommer til nytte!

Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan finne motivasjon til skolearbeid?

Motivasjon til skoleoppgave (foto: ung.no)

Sliter du med å holde motivasjonen oppe på skolen? Får du aldri den karakteren du ønsker, samme hvor hardt du jobber? Her er noen tips.

Les mer

Er du skolelei?

Jente sover i timen (colourbox.com)

Karakterene synker og fraværet stiger. Du mangler motivasjon, synes skolen er kjedelig, og det er et ork å stå opp om morgenen. Hva gjør du?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning