Hopp til hovedinnholdet

Hvordan får jeg bedre karakterer så jeg kan bli advokat?

Jente
 

Spørsmål

Hei Jeg lurte på hvor mye man må ha i snitt for å bli advokat. Jeg har hørt at man må ha ganske gode karakterer fra ungdomsskolen, videregående og universitet. Jeg har utrolig lyst til å få gode karakterer. Mange sier at jeg ikke bør tenke på det og gi mitt beste. Men jeg har utrolig lyst til å bli en toppstudent. Hvordan skal jeg bli det? Har prøvd alt mulig, men får rett og slett ikke toppkarakterer. Hvordan får toppstudentene toppkarakterer enda de ikke øver noe særlig?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt! 

Advokat er et spennende yrke, og nå for tiden må man ha ganske gode karakter for å komme inn på studiet Rettsvitenskap. Du kan se på denne siden på poenggrensen som gjaldt i fjor for å komme inn, og under svaret kan du se en artikkel om hvordan man regner ut poenggrensen. Det er vanskelig å si hvor høyt snittet for å komme inn vil være fremover, for dette varierer med hvor mange som søker, og hvilket snitt de søker med. 

Hvis advokat er drømmen din men du ikke har høyt nok snitt, så er det en mulighet å bruke litt ekstra tid på å forbedre karakterene dine som privatist. Dette er det mange som gjør, og hvis du er motivert nok, får du det nok til :)

Vi er enige i at du burde gi ditt beste og ikke være for redd for fremtiden, men det er samtidig veldig positivt at du har lyst til å få bedre karakterer. Akkurat det med å få karakterer er en spesiell ting. Noen har medfødte evner til å få gode karakterer, andre må jobbe mer for å få det til. Det som er viktig å huske er at karakterer ikke er det samme som å være flink i noe generelt - mange som har hatt middels karakterer blir kjempeflinke når de kommer i arbeidslivet, og motsatt. Det viktigste målet er å lære de tingene du er interessert i, og få nok rom til å lære og utvikle deg videre. Så lenge du kommer inn på studiet (som du gjør til slutt, hvis du virkelig vil), så har du alle muligheter til å gjøre det veldig godt som en advokat.

Vi har skrevet mange artikler om hvordan man leser lekser mer effektivt og hvordan man kan jobbe for å få bedre karakterer, så vi legger ved det under svaret. Vi syns også du burde ta en prat med kontaktlærer/rådgiver på skolen din om dette, så kan de komme med noen gode strategier og tips for deg.

Vi ønsker deg veldig lykke til!

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvor gode karakterer må du ha for å komme inn?

Poeng utdanning

Er du usikker på hvor mange poeng du må ha for å søke videregående skole eller høyere utdanning? Denne artikkelen viser hvordan du kan regne det ut selv.

Les mer

Hvordan få bedre karakterer?

Gutt foran PC (colourbox.com)

Det er ikke alltid lett å oppnå gode karakter, men hvordan kan du gjøre det bedre enn sist? Få tipsene her!

Les mer

Slik jobber du mer effektivt med leksene

Jente jobber med leksene sine (colourbox.com)

Vanskelig å få satt seg ned med leksene? Finn teknikker som passer deg og rutiner du klarer å gjennomføre.

Les mer

Studieteknikk

Finn din studieteknikk (colourbox.com)

Dårlig med motivasjon for leksene? Tentamen rett rundt hjørnet? Hvordan skal du egentlig få all informasjon og pensum inn i hodet?

Les mer

Hva vil det si å være privatist?

skriver (colourbox.com)

Mangler du fag fra videregående skole, eller vil du forbedre karakterene kan du ta fag som privatist. Men hvordan gjør man det? Og har du krav på undervisning?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning